Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygdetrav i Dala-Järna

På lördag arrangeras det travtävlingar på travbanan i Dala-Järna. Sammanlagt kommer det att köras åtta lopp med olika hästar. I samtliga lopp utom ett är det mellan sex och åtta hästar anmälda.

Det är i första loppet för tvååringar som det bara är tre hästar anmälda och det beror på att det är väldigt få som tävlar med så unga hästar.
Nedre Västerdala travklubb arrangerar numera bara en tävling om året och tidigare körde de det som kallas B-lopp, men det ställer större krav på arrangören och därför är det numera ett bygdekrav. Men från arrangören är de nöjda med att de lyckats få ihop så många tävlande ekipage och att de kan köra åtta lopp sammantaget.

Detta samtidigt som antalet travtränare minskar i omfattning och många arrangörer av bygdetrav tvingats ställa in sina tävlingar. Första start är klockan 13.00 på lördag.

Sven Thomsen/DT