Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygger utfart trots nej

Trots att kommunen fått nej två gånger från Trafikverket byggs utfarten från nya brandstationen rakt ut i den befintliga korsningen vid Uppsäljevägen.
– Gör de det ser jag ingen annan lösning än att vi stänger av utfarten, säger Lena Olsson på Trafikverket.

När kommunen beslutade sig för att den nya brandstationen skulle byggas i Gröna­lid fanns det ett litet problem.
Det står en transformatorstation precis där utryckningsvägen skulle vara. Det löstes med att den helt enkelt flyttades till den befintliga fyrvägskorsningen, mellan bland annat Grånäsvägen och Fabriksvägen.

Men detta sa Trafikverket nej till. Så sent som i somras gjordes en ny framställan från kommunen om att få utfarten i korsningen. Beskedet från Trafikverket var åter det samma, ingen ytterligare väg där, utfarten måste bli längre ner mot Upp­sälje.
Nu är detta inget som gått riktigt fram hos kommunen. Entreprenören Nils Skoglund AB bygger utfarten rakt in i den befintliga korsningen.
– Vi har inte fått något annat besked från kommunen och detta är den ritning som också var grunden i upphandlingen av bygget, säger Magnus Mårtensson, Nils Skoglund AB.
Lena Olsson på Trafikverket blir ytterst förvånad när hon får frågan om beslutet är ändrat, så kommunen kan bygga utfarten i fyrvägskorsningen.
– De har inte fått något tillstånd av oss för att göra det och jag funderar på varför de gör på det viset.
Ändrar inte kommunen på väganslutningen kommer Trafikverket att göra som de alltid gör när sådant här händer.

– Vi stänger helt enkelt av vägen. Det är vår väg och det är vi som ger tillstånd för anslutningar, säger Lena Olsson.
Att flytta transformatorstationen skulle enligt uppgift kosta ett par hundra tusen kronor och det är dessa pengar som kommunen vill spara in.
– Det är inte vårt problem, konstaterar Olsson.
Ansvarig på kommunen är Jan Bjelvenmark och tidningen har sökt honom.

Sven Thomsen/DT