Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggnads varsel framflyttat


Medlarna har bett om mer tid för att försöka hitta en helhetslösning när det gäller frågorna som bland annat rör huvudentreprenörsansvar för att få bättre ordning runt underentreprenörskedjor, samt en bättre arbetsmiljö och en arbetstidsförkortning.

Byggnads tvingades varsla om konflikt för att få igång meningsfulla samtal, förklarar förbundets avtalssekreterare i meddelandet, där man även konstaterar att medlarna tagit till sig och förstår problematiken och Byggnads krav på ordning och reda.

Johan Lindholm, Byggnads ordförande, säger enligt pressmeddelandet att ett stort ansvar nu ligger på motparten, Sveriges Byggindustrier, BI, som måste bidra till ”konstruktiva förhandlingar” runt frågorna. Om man inte når några gemensamma lösningar kommer konfliktåtgärderna i enlighet med varslet att träda i kraft den 19 mars.

I Borlänge berörs i så fall cirka 100 medlemmar och då påverkas Ikanobygget etapp 1 och 2, bostadsbyggandet i Lisselhagen i Borlänge, Peabs arbetsplats i Garpenberg samt ABB:s kontorsbygge i Ludvika.

Lena Relte