Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byter Dalkurd mot Umeå

Han var uppvaktad av två klubbar i Superettan.
Ändå valde Jesper Medén till sist att skriva på för Umeå FC i division 1.
– Det verkar vara en väldigt fin och välskött förening, säger Medén.

Den 22-årige Ludvikasonen har gjort sin bästa säsong någonsin på seniornivå, och föll med sitt Dalkurd på målsnöret i kvalet till Super­ettan.
Nu väljer Jesper Medén att gå vidare i sin karriär. På lördagen skrev yttermittfältaren på ett tvåårskontrakt med seriekonkurrenten Umeå FC.

– Jag fick ett samtal efter säsongen här och jag tyckte att det lät bra. Det verkar vara en väldigt fin och välskött förening i grund och botten, konstaterar Medén.
Umeå – som har forne Dal­kurd-tränaren Johan Sandahl som tränare och sportchef – kom den gångna säsongen på sjätte plats i division 1 norra, tretton poäng bakom det Dalkurd som han nu lämnar.
Umeås uttalade visioner och förutsättningar gjorde dock att det kändes rätt för honom att flytta på sig.
– Framför allt är det föreningsmässigt och att de vill satsa på att gå upp redan nästa år. Det var väldigt proffesionellt nu inför att jag skrev på.

Superettanklubbarna Husqvarna och Värnamo var också intresserade av hans tjänster, och kommande vecka var tanken att han skulle ha åkt till Husqvarna för att visa upp sig.
– Att få spela ett år till i division 1, i ett lag som verkligen vill satsa på att gå upp, och kanske satsa på mig, tror jag är bättre än att gå till en Superettan-klubb där jag kanske måste testa och så. Umeå hade koll på mig innan och det känns väldigt bra.
Till Borlänge och Domn­arvsvallen kommer han tillbaka två gånger nästa år, då ju både Dalkurd och Brage spelar i samma division.
– Det blir intressant och roligt.

Kristian Bågefeldt/DT