Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byvandring i Ovanmyra

På lördagseftermiddagen i ett strålande vackert väder samlades ett 40-tal personer vid Ovanmyra Bystuga i Boda Kyrkby där Ollas Hans skulle guida och berätta om gårdarna i byns norra del.

Byn är så pass långsträckt, varför det är praktiskt lättast att dela upp det. Bystugeföreningens ordf. Tommy Nivrén hälsade alla välkomna och informerade om programmet. Ollas Hans, som är ett barn av byn, har forskat om byn, dess historia och befolkning. Ollas Hans hade planerat promenaden med stopp vid olika gårdar. Ovanmyra sträcker sig ända över 301:an i norr förbi bensinmacken en bit innan själva Budbyn tar vid. Hans berättade om de gamla Björkgårdarna och de olika Lundgårdarna. Återfärden gick på övre delen av byn den östra sidan uppe på Bleckurbacken, Valterbacken där Carola von Valter serverade förfriskningar hemma på Bergviksgården. Dessa byvandringar intresserar såväl fritidsboende och bybor samt folk som släktforskat och hamnat i Ovanmyra.