Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cabaret - bra prestationer i ett tungt budskap

Cabaret
Vad: Musikal med Borlänge Musikteater
Var: Maximteatern
Premiär: 11 september
Betyg: 3
(Se TV från repetitionerna HÄR)

Så är kvällen här när röda mattan åter igen rullas ut på Maximteatern i Borlänge. Det är dags för Borlänge Musikteaters senaste musikaluppsättning. Denna gång har de, som en av få amatörteatrar, fått äran att sätta upp Cabaret.

Showen drar igång inför en näst intill fullsatt salong med att konferencieren Emcee (Emil Bewö) hälsar oss välkomna i ett första sångnummer. Jag blir genast hänförd av hans enorma röst och fantastiska närvaro. Han känns verkligen som ett proffs. Och det fortsätter han att göra genom hela föreställningen. Han är liksom som en liten röd tråd som knyter ihop allt från början till slut.

En annan som också känns otroligt proffsig är Alexandra Engdahl som spelar den excentriska och impulsiva nattklubbssångerskan Sally Bowles. Hon har en fantastisk röst och lyckas verkligen med konststycket att få med sig publiken i taktfasta applåder ett flertal gånger.

Denna gång framförs all musik av en levande orkester vilket känns riktigt roligt. Sen att den består av fantastiska musiker och är placerade synligt på scenen gör ju inte saken sämre.

I övrigt så känns en del sånginsatser lite svajiga. Det är svårt att avgöra vad som ska vara falskt eller inte och det stör lite av helhetsintrycket. Kanske beror det på premiärnerverna

Första akten är fylld av humor och glädje. Den känns fartfylld och rolig och i pausen känner jag mig verkligen glad och uppspelt.

Andra akten startar med att delar ur ensemblen dansar utklädda till marionettdockor vilket nästan känns lite kusligt. Och sen präglas hela fortsättningen av ett tungt politiskt budskap som känns väldigt aktuellt. Ben Ove från ABF avslutar det hela med att tacka för en fantastisk musikal men påpekar att man inte riktigt vet om man ska applådera eller inte. Men att man klappar åt prestationen och inte åt budskapet. Och precis så känner jag också!