Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle visade klassen direkt

Calle Halfvarsson inledde tävlingssäsongen med att vinna premiären i Bruksvallarna över 10 km i klassisk stil.
– Det satt skönt, men jag var ett tag orolig om jag öppnat för hårt, sa Calle efter loppet.

I Norge dissade en viss Petter Northug de svenska åkarna med Calle Halfvarsson i spetsen i en intervjuv på torsdagen. Kanske blev det lite extra tändvätska för Sågmyrastjärnan när han gav sig ut på det första varvet i blixtrande fart.
– Jag hade planerat att öppna så hårt jag bara kunde, men det blev nog i tuffaste laget, flinade Calle, när han pustade ut i målet.

– På andra varvet gick det lite tyngre och ett tag funderade jag om det skulle hålla. Men tanken var att direkt gå för fullt och skulle det inte hålla så hade det inte varit hela världen om jag blivit sjua-åtta, säger Calle.
– Nu höll det och jag fick ett skönt kvitto på att formen är bra.
Bakom Calle gjorde Hudiskvalls Daniel Richardsson en stark insats och det inte minst med tanke på den bilolycka han var inblandad i i somras, men i mål var Calle sex sekunder före i mål.
Avestakillen Jimmie Johnsson, som tävlar för Axa SC, har egentligen långloppen, och då främst Vasaloppet som årets viktigaste mål.
– Jag har legat och tränat här i Bruksvallarna i två veckor och borde egentligen formmässigt vara nere i källaren nu, men det här var ändå riktigt roligt, säger Jimmie, som var endast en tiondel bakom Richardsson.

En stark insats i Bruksvallarna noterades också av Dala-Flodas Jens Eriksson som slutade sexa,
En stark premiärtävling svarade också Falun Borlänges Gustav Eriksson för med att bli sjua i Bruksvallarna, en sekund före Moras Martin Johansson.
I herrarnas tävling saknades av olika orsaker trion Marcus Hellner, Johan Olsson och Anders Södergren, kanske tur för dem att de slapp matcha Calle Halfvarsson den här dagen.
I dag lördag handlar det om 15 km skate i Bruksvallarna – en tävling som visas i SVTs Vinterstudion.

Nisse Schmidt/DT