Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl Bengtsson blev SM-trea

Carl Bengtsson, 17 år från Sollerön, gjorde i helgen sitt livs bästa SM-tävling.

– Jag hade en bra känsla i kroppen!

Lördag och söndag avgjordes den femte SM-deltävlingen av sex i Finspång.

Mats Nilsson, SMK Dala Falun, hade en tuff dag i MX1-klassen och slutade åtta. Han berättar att förberedelserna inte var de bästa:

– Jag hade egentligen ingen tanke på att köra Finspång och var dåligt inställd för stundens allvar. Jag kom nyligen hem från veteran-VM i England, förklarar han.

Mats Nilsson vanliga klass är MX2, där han nu ligger på 14:e plats i totalen. Detta var hans första deltävling i MX1 i år.

– Jag var mer inkörd på den hojen, säger han.

Desto bättre gick det för 17-årige Carl Bengtsson, Woxnadalens MK, som kom trea. I första finalheatet var han fyra, men lyckades köra upp sig i andra.

– Det känns riktigt bra. Jag har haft lite motgångar i år, men nu kändes det bra redan när jag kom i fredags. Jag har haft en bra känsla i kroppen.

Carl Bengtsson har kört alla deltävlingar utom den fjärde, som han avstod på grund av sjukdom. Han ligger på plats 15 totalt. Något mål för säsongen har han dock inte satt upp:

– Jag vill bara fullfölja alla heat och ta det så långt det räcker.

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se