Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carmen i Dalhalla på SVT: "På lördag visas de bästa delarna"

Lovorden haglade i pressen efter premiären av Dalhalla Operas uppsättning av Carmen i augusti. På lördag kväll visar SVT de bästa delarna.

Uppsättningen av Carmen i Dalhalla lyfter fram dagens fattigdom och hemlöshet. I det gamla kalkbrottet skapades en scenografi med illusionen av nutid.

– Vi ville göra en Carmen som talar till vår egen tid, säger regissören Ulrik Qvale. Det handlar om utanförskap och hemlöshet men även om dagens flyktingvåg.

Den smutsiga nutida gaturealismen förstärks av 20 unga dansare, som släpper loss i streetdance och hiphop.

Den världskända svenska opera- och konsertsångerskan Anna Larsson rolldebuterar som Carmen i den här uppsättningen.

Anna, med rötter i byn Vattnäs utanför Mora, är en av världens ledande altsångerskor. Hon sjunger på de största opera- och konserthusen och arbetar regelbundet med de främsta dirigenterna.

Övriga huvudroller sjungs av den brittiske tenoren John Daszak som Don José, svenske Krister St. Hill, baryton, som tjurfäktaren Escamillo samt norska sopranen Anne Wik Larssen som Don Josés flickvän Micaëla.

Dessutom medverkar Dalhallas operakör och Dalasinfoniettan under ledning av dess chefdirigent Daniel Blendulf.

Carmen i Dalhalla sänds på lördag den 3 december kl 20.05 i SVT 2. Producent för programmet är Ulf Caresten från Falun.