Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carola bäst i gospelnumren

Pop & gospel-galan drog fullt hus på Lugnetkyrkan i Falun i helgen. Bäst var gospeln, en vara vi tyvärr fick för lite av.


Var: Lugnetkyrkan i Falun
När: Lördag 17/2
Publik: Fullsatt = cirka 800

Kvällens konferencier Jens Lundvik (känd från bandet B.I.G) sätter stämningen och tonen för kvällen i samma sekund han öppnar galan. Det är glatt, personligt, avslappnat och opretentiöst.
Få gånger har jag sett någon föra sig och prata så naturligt på en scen. Efter lite välkomstprat och information om kvällens insamling till RCA (Central Afrikanska Republiken) börjar galan med Stefan Almqvist, också han känd från B.I.G. Det är rockigt och energiskt, men ärligt talat inte mycket mer.

Nästa artist ut är Christoffer Hiding som bjuder på proffsig soul. Sen blir det äntligen lite gospel i form av Lugnet Gospel Choir. Det låter precis så pampigt och engagerat som man förväntar sig. LGC håller hög klass precis som körens solist som emellanåt glänser riktigt.

Men trots att vi är i en kyrka på en gala arrangerad av en kyrka är det Gospel vi får minst av, åtminstone under första akten. Det är lite synd. Behållningen hittills, förutom LGC´s allt för korta framträdande är glada Jens Lundvik och det otroligt proffsiga arrangemanget. Allting flyter på perfekt och de live-intervjuer som hålls från ”greenroom” på storbildsskärm håller SVT-klass, minst!
Efter paus kommer kvällens dragplåster Carola. Hon är råproffs och gör, även om det är väl mycket svammel mellan låtarna, ett bra framträdande. Det dröjer dock länge även för Carola att plocka fram gospel-kortet ur bakfickan. Men när hon väl gör det så gör hon det med bravur.
Det fantastiska bandet, LGC och Carola lyckas äntligen lyfta taket, och det är snudd på att man hör halleluja-rop i bakgrunden långt efter man lämnat Lugnetkyrkan denna Lördagskväll.

Magnus Johansson