Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CBS gör dokumentär om folkrace i Amsberg. Producent - "Har aldrig sett något coolare"

Den åttonde september anländer producenten Nick Wilkinsson från England till Amsberg i Borlänge. Där ska han följa ett lokalt folkraceteam och dokumentera folkrace-tävlingen som sker samma helg.

Annons

När Nick Wilkinsson fick se folkrace för första gången blev han helt tagen. Det var kameramannen för tv-showen Driving wild, Nick Watson, som visade honom Discoverys serie om folkrace i Amsberg som sändes i våras.

– Han vet att jag älskar annorlunda bilkulturer och sa till mig att "du kommer verkligen att bli intresserad i de här killarna", säger Nick Wilkinsson.

Kort därefter kontaktade Nick folkrace-teamet, Misty Racing, som blev övertygade om idén till en dokumentär.

► SE ÄVEN: Julias otäcka folkrace-rullning i Hedemora

Nick Wilkinsson är frilansande producent och regissör och har tidigare gjort många bilrelaterade jobb åt CBS.

– Efter att jag sett serien om folkrace och fått idén till den här dokumentären förstod jag att de på CBS skulle älska det, säger Nick Wilkinsson.

► SE ÄVEN: Krascher och höjdpunkter från Kvällstävlingen i Borlänge 2015

Syftet är att dokumentera den två dagar långa "Lagtävlingen" som tar plats i Amsberg mellan den 10-11 september, men Nick intar Sverige redan den åttonde.

– Målet är att också träffa killarna på fredagen och få lite material redan då och på så sätt få se, höra och uppleva folkrace genom deras ögon, säger Nick Wilkinsson.

Han vill att dokumentären ska introducera folkrace för bilintresserade i Storbritannien och USA.

– Det finns inget liknande där och jag har personligen inte sett något coolare och så tror jag även att de engelska och amerikanska tittarna kommer känna, säger Nick Wilkinsson.

Nick Wilkinsson åker ensam till Sverige och kommer sköta hela arbetet själv.

– Det blir mer arbete men samtidigt mer belönande. Jag är ett kontrollfreak och därför känns det skönt att den färdiga produkten är helt och hållet mitt eget, säger Nick Wilkinsson.

När dokumentären kommer att sändas beror på hur lång tid redigeringen tar samt när CBS vill sända den. Men Nick Wilkinsson tror att det allt som allt kommer ta omkring sex veckor och att dokumentären därför sänds någongång senare i höst.

Folkrace-teamet Misty Racing är:Tony Hedström, Peter Vesslén, Roger Vesslén, Jonas Stentäpp, Linus Nygren, Jan Ingesson, Niclas Holmgren

► SE ÄVEN: In car med Sandberg och fler kameror på A-finalen för Dalaserien 2015

LÄS ÄVEN: "Discovery dokumenterar folkrace - i Amsberg"

LÄS ÄVEN: "Nu visas folkrace-programmet i Discovery"

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens iPhone-app här.

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Android-app här.