Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet väntar på Annie Lööfs Ludvikabesök

Till invigningen av ABB:s Uno Lamm HVDC Center i Ludvika i maj är näringsministern och partiordföranden Annie Lööf C inbjuden.
Lokala C vill då träffa henne.Årsmötet hölls på Ugglanhuset i Ludvika och inleddes med vacker sång och musik av trubadurduon Jelinas.
Styrelsen för 2013 kommer att bestå av ordförande Jan-Ola Sandström, vice ordförande Jan Willner, kassör Nadja Eriksson, sekreterare Gun Andersson och övriga ledamöter Jan Karlsson, Jut Erik Jernberg och Mauritz Bropetters.
Till ersättare i styrelsen valdes Siv Kniif, Lotta Willner Hellberg och Carl Åke Fagerberg.

Det blir två partistämmor under 2013 och som ombud till stämmorna, där den första är den omtalade Idéstämman 22-24 mars, valdes Jan Willner med Jan-Ola Sandström som ersättare.
Till valberedning för nästa år omvaldes Rune Lindberg och Jut Anita Jernberg.

Mötet konstaterade att Annie Lööf kommer till Ludvika om två månader för att inviga ABB:s HVDC-fabrik och uttryckte att det vore önskvärt att få till en träff med henne och de lokala medlemmarna i anslutning till besöket.
Jan Willner informerade om det politiska arbetet i kommunen, landstinget och Svenska kyrkan.
Mötet beslutade att den nya styrelsen får i uppdrag att sammanställa en verksamhetsplan med stor del utåtriktad verksamhet.

Vid mötet väcktes frågan om att bygga en förskola i Sunnansjö så nära skolan som möjligt, som ersättning för den som brann i höstas.
Lokalerna på Solgärdet vill Centerpartiet ska användas som äldreboende, och de tomställda lokalerna kan användas för så kallat parboende, det vill säga ett tryggt boende på äldre dar, och där man inte skiljer på par som kanske levat ihop ett helt liv.
Som årsmötesordförande tjänstgjorde Mauritz Bropetters och som sekreterare Gun Andersson.