Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla suverän – Sofia Bleckur fin tvåa

Charlotta Kalla var suverän i premiären, men den glada överraskningen var IFK Moras Sofia Bleckur, som slutade tvåa.
– Jag är mer än nöjd med placeringen, men visst blev tidsavståndet fram till Charlotte lite för stort.

Damerna inledde säsongen i rejäl kyla i Bruksvallarna, men i övrigt perfekta förhållanden. Fem kilometer klassiskt för damerna och det var Hanna Eriksson, tidigare Brodin, som tidigt kopplade grepp om loppet och länge behöll ledningen.

Men det var innan Charlotte Kalla startade, därefter handlade det enbart om den svenska skidstjärnan som åter sin vana trogen åkte bra i Bruksvallarna.
– Det här var ett skönt kvitto, det är inte alltid så lätt att veta riktigt var man står när det är dags för att tävla, säger Charlotte,
Den enda som klarade av att någotsånär matcha Kalla var IFK Mora SKs Sofia Bleckur. I mål var Rättvikstjejen slagen med 37 sekunder.
– Det kändes bra, pustade Sofia direkt efter målgången. Men Charlotte åkte väldigt starkt.
Sofia har haft en bra för­säsong och utmanat de främsta på tidsträning med landslaget.
– Jovisst har det gått bra under hösten, medgav Sofia.

Trea blev Ida Ingemarsdotter, Åsarna. Moras Anna Haag slutade sjua med Sara Lindborg, Falun-Borlänge som åtta och Stina Nilsson, IFK Mora nia. Fyra dalatjejer bland de åtta främsta gjorde damernas tävling till en bra dalatävling och bra körde även Julia Svan, Vansbro som slutade 15:e, två sekunder före Maria Rydqvist, Älvdalen, som nu är tillbaka i tävlingsspåret efter att ha fött sitt andra barn i vintras.
I damtävlingen var hela landslagseliten på plats, så utan tvekan har Sofia Bleckur skött försäsongsträningen på bästa tänkbara sätt.
Idag, lördag, fortsätter tävlingarna i Bruksvallarna med 10 km skate för damerna.

Nisse Schmidt/DT