Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cheferna letar bagatellartade fel, säger kollegor i protestbrev


Personalen på kommunens fastighetsavdelning stormar mot sin nya chef Erika Hellman.
Anledningen är ett beslut om en eventuell disciplinåtgärd mot en av avdelningens trotjänare, arbetsledaren Göran Westling.
I ett brev kräver arbetskamraterna att någon varning inte ska utdelas och att Westling får en ursäkt. Annars överväger flera medarbetare att söka andra jobb.

Göran Westling har arbetat i Gagnefs kommun i 22 år. De senaste tio åren har han varit arbetsledare för vaktmästeri och snickeri.
- Det är få personer som är så engagerade och kunniga som Göran. Han ställer upp för kommunen sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet, säger Rolf Olérs, tidigare chef på avdelningen, en av flera som står upp till Westlings försvar.

Beskurna befogenheter

Strax innan Westling gick på semester fick han ett brev där han informerades om han kan få en skriftlig varning för att han överträtt sina befogenheter och uppträtt illojalt. I brevet anklagas han för:

- att ha gjort upp med personal på Dala vatten och avfall (DVA) om att byta tjänster. Enligt uppgörelsen skulle kommunen samtidigt som man åtgärdade trasig asfalt utanför Gagnefsgården, laga asfalt åt DVA i samma område. Tjänsten skulle kvittas mot att DVA lagade asfalt utanför kommunförrådet.

- att ha avbeställt rensning av häckar och rabatter utan att fråga chefen.

- att ha vägrat informera chefen om vilken typ av elfel en panncentral drabbats av, om inte hans en viss elfirma fick
åtgärda felet.

Bagatellartade fel

I brevet som arbetskamraterna lämnade in till kommunen på tisdagen krävs att någon skriftlig varning inte ska utdelas och att Westling får en ursäkt. Totalt har 18 personer undertecknat.
"Ska chefer med höga löner använda sin dyrbara tid åt att leta bagatellartade fel på medarbetare som agerar för kommunens bästa" frågar de och fortsätter: "Löser sig inte detta är det många av oss som kommer att söka andra arbeten".

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS