Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christopher o’Regan till Gamla Staberg

I morgon kommer författaren och historiekännaren Christopher o´Regan till Gamla Staberg för att berätta om mordet på Gustav III.

Annons

Han presenterar också sin senaste bok Kärlekens krigare. Christopher O’Regan, född 1971, har i över tjugofem år forskat i arkiv och privata samlingar för att komma dåtidens människor nära. Han är en omtyckt föredragshållare och stadsguide som också förmedlat sina kunskaper i olika tv-program bland annat under sändningarna från Nobelfesten. I en rad böcker har han gett prov på sin förmåga att dramatisera och ge liv åt historiska skeenden. De rikt illustrerade böckerna Gustaf III:s Stockholm och En bädd av dun, berättar om såväl vardagen i 1700-talets Stockholm som livet vid hovet. Ett märkvärdigt barn är en inkännande skildring av Gustaf IV Adolfs barndom, och I stormens öga handlar om revolten 1809 och gör upp med den gängse bilden av samme kung. Kärlekens krigare (2012) är berättelsen om den dramatiska maktstrid som följde efter mordet på Gustaf III.

Föreläsningen på Staberg arrangeras av Världsarvet Falun i samarbete med Vika-Hosjö hembygdsförening. Den börjar kl 14.00. Världsarvet bjuder på entrén. Vid regn hålls föreläsningen inomhus.

Ulf Lundén
ulf.lunden@daladem.se