Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cilla ska cykla 350 mil i USA och föreläsa om människohandel

Cilla Eriksson från Falun och anställd vid Lugnetkyrkan flyger tillsammans med Gud, Hattifnatt och cykeln till Amerika tisdag den 6 september för sitt livsäventyr under två månader.

Annons

Cilla ska cykla från Vancouver i Kanada till sydvästligaste Kalifornien för sin mission och berätta om trafficking (människohandel) Jesu kärlek till människor, och samla in pengar till ett nystartat hem för utsatta kvinnor i Egypten.

– Jag fick kallelsen för tre år sedan att jag skulle till USA för att föreläsa om människohandel, säger Cilla.

Cilla Eriksson från Lugnetkyrkan på väg mot sin 350-mila cykelmission i Kalifornien under två månader i höst. Gud och Hattifnatt finns också med under namnet Ride of Faith, Hope & Love.

– Det var strax efter att jag tagit Gud till mitt hjärta och sedan dess har jag jobbat på uppmaningen. Gott stöd har jag haft av min arbetsgivare Lugnetkyrkan samt Evangelistiska frikyrkan och Libra Assistans i mitt projekt Ride of Faith, Hope & Love (resan med tro, hopp och kärlek). Trafficking är ett större problem än man kan tro och avarten finns även i Sverige. Att bekämpa traffickingen är tufft men jag ska dra mitt strå till stacken, inte minst genom cykelmissionen i USA.

Läs mera: ”Jag vill hjälpa dem som blivit utsatta för trafficking”

31-åriga Cilla, ursprungligen från Nykarleby i Finland, kommer att cykla från norr till söder vid Kaliforniens västkust. Cilla är väl förberedd och har ett förutbestämt program där hon kommer att föreläsa i olika kyrkor efter den 350 mil långa vägen. Cilla är längdskidåkare i grunden men tävlar på senare år lite i triathlon, den fysiska biten kommer inte bli några problem, hon tränar mycket.

– Förhoppningen är att få ihop en halv miljon kronor till hemmet i Egypten där det för tillfället bor sex drabbade kvinnor, säger Cilla.

– Hemmet drivs av organisationen Think & Do, vilket är ett mycket träffande namn i sammanhanget.

Cilla Eriksson vid sin kontorsplats i Lugnetkyrkan där hon förbereder sin 350-mila cykeltur i USA i höst. Gud finns alltid med Cilla som synes till höger i bild.

Cilla är en tuff tjej som gillar utmaningar och sticker ut hakan då och då. En livsstil. Hon är inte uppväxt med gudstro men fann Gud i Lugnetkyrkan för cirka tre år sedan.

Efter en tid blev Cilla anställd vid Lugnetkyrkan. Numera har Cilla alltid Gud med sig och menar att han ordnar till saker och ting som Cilla inte alltid mäktar med.

Cilla Eriksson, Hattifnatt och Gud, en trio som kommer att cykla på Kaliforniens vägar från norr till söder under två månader i höst under missionen Ride of Faith, Hope & Love.

– Vi får heller inte glömma Hattifnatt, säger Cilla.

– En stickad maskot jag fått av mamma. Klart att vi tre, Gud, Hattifnatt och jag, kommer att vara en spännande trio på vägarna i Kalifornien. Kyrkans folk på platserna vi besöker har lovat ta hand om oss ocherbjuda boende och mat. Endast ett fåtal hotell är inbokade. Med orden Tro, hopp och kärlek kommer man långt!

Cilla Eriksson är en tuff tjej

som gillar utmaningar och sticker ut hakan då och då. En livsstil.

Cilla Eriksson är väl förberedd och har ett förutbestämt program där hon kommer att föreläsa i olika kyrkor efter den 350 mil långa vägen.  Cilla är längdskidåkare i grunden men tävlar på senare år lite i triathlon, den fysiska biten kommer inte bli några problem, hon tränar mycket.

Cilla Eriksson vid sin kontorsplats i Lugnetkyrkan där hon förbereder sin 350-mila cykeltur i USA i höst.

Cilla Eriksson från Lugnetkyrkan på väg mot sin 350-mila cykelmission i Kalifornien under två månader i höst. Gud och Hattifnatt finns också med under namnet Ride of Faith, Hope & Love.

Cilla Eriksson från Lugnetkyrkan på väg mot sin 350-mila cykelmission i Kalifornien under två månader i höst.

Annons