Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clas Ohlsons ättlingar startar stiftelse för inför 100-årsjubileet nästa år – tio miljoner i grundplåt

Clas Ohlsons ägarfamiljer har startat en stiftelse inför bolagets 100-års jubileum nästa år. På lördagen godkände bolagets årsstämma en donation på fem miljoner kronor.

Under lördagen höll Clas Ohlson sin årsstämma i Insjön. En av punkterna på dagordningen var den donation som ska göras från bolaget till den stiftelse som Clas Ohlsons ägarfamiljer nyligen bildat. Stämman sade ja till att fem miljoner kronor doneras till Stiftelsen Clas Ohlson foundation. Stiftelsens styrelse består av en ledamot utsedd av vardera stiftare: Toni Haid, Björn Haid, Peter Haid och Helena Tidstrand, och en representant utsedd till styrelsen för bolaget.

Stiftarna har tillsammans skänkt fem miljoner kronor, så i och med stämmans beslut får Clas Ohlson Foundation en grundplåt på tio miljoner kronor.

Stiftelsen ska öka innovation, entreprenörsanda och företagsamhet i Dalarna, öka möjligheten att hjälpa människor som är i nöd vid exempelvis krig, flyktingsituationer och naturkatastrofer och öka möjligheter till utbildning av barn och unga.

Varför har stiftelsen bildats?

– Det är för att hedra Clas Ohlsons minne och göra gott för entreprenörskap i Dalarna, barn och unga och även hjälpa till i katastrofsituationer, säger Sara Kraft Westrell, informations- och IR-direktör hos Clas Ohlson.

Stiftelsens tillgångar kommer att växa i framtiden i och med att stifarna kommit överens om att de årligen ska avsätta en del av den framtida utdelningen.