Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Classic Car Week satsar på att slå världsrekord

Classic Car Week, CCW, gör ett världsrekordförsök. – Vi satsar på att slå vårt eget rekord på 2 796 besökare på en drive-in-bioföreställning, berättar CCW:s evenemangsutvecklare och kanslist Ingela Strand, som tar hjälp av Tarzan.

Ifjol var drive-in-bion – efter några års uppehåll – tillbaka på CCW-programmet.

– Den var saknad och efterfrågad, berättar Ingela Strand.

Under årets vecka hoppas 25-årsjubilerande CCW kunna överträffa publikrekordet från 2005, då 2 796 kom till travbanan för att se filmen "Grabben i graven bredvid".

– Det är lite roligt att Drive-in-bions hemland USA inte har en chans att mäta sig med lilla Rättvik i Dalarna när det gäller publik på en drive-in-bioföreställnuing, tycker evenemangsutvecklaren.

Den 31 juli visar CCW Tarzan med Stellan Skarsgård bara drygt två veckor efter Sverigepremiären och den 2 augusti visasden nya Jason Bourne-filmen bara några dagar efter Sverigepremiären.

.– Vi räknar med att kunna erbjuda publiken två i alla bemärkelser stora upplevelser.

Filmvisningarna sker på Rättviks Travbana, där en kran kommer att hissa en 27 x 11,5 meter stor filmduk.

Enligt amerikansk tradition kommer popcornmaskiner och annan servering att finnas vid bion. Entrén öppnar redan klockan 18 och filmerna startar vid 22-tiden, lite beroende på ljusförhållandena.

Ingela Strand har själv varit på drive-in-bio i Rättvik och tycker att det är en häftig upplevelse.

– Det blir feststämning och samtidigt som man befinner sig i lite av hemmiljö – om man liknar den egna bilen vid det egna vardagsrummet – så är man bland mängder av människor och framför en gigantisk tv – eller filmduk, säger hon.