Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Classic Car Week satsar på att slå världsrekord

Classic Car Week, CCW, gör ett världsrekordförsök. – Vi satsar på att slå vårt eget rekord på 2 796 besökare på en drive-in-bioföreställning, berättar CCW:s evenemangsutvecklare och kanslist Ingela Strand, som tar hjälp av Tarzan.

Annons

Ifjol var drive-in-bion – efter några års uppehåll – tillbaka på CCW-programmet.

– Den var saknad och efterfrågad, berättar Ingela Strand.

Under årets vecka hoppas 25-årsjubilerande CCW kunna överträffa publikrekordet från 2005, då 2 796 kom till travbanan för att se filmen "Grabben i graven bredvid".

– Det är lite roligt att Drive-in-bions hemland USA inte har en chans att mäta sig med lilla Rättvik i Dalarna när det gäller publik på en drive-in-bioföreställnuing, tycker evenemangsutvecklaren.

Den 31 juli visar CCW Tarzan med Stellan Skarsgård bara drygt två veckor efter Sverigepremiären och den 2 augusti visasden nya Jason Bourne-filmen bara några dagar efter Sverigepremiären.

.– Vi räknar med att kunna erbjuda publiken två i alla bemärkelser stora upplevelser.

Filmvisningarna sker på Rättviks Travbana, där en kran kommer att hissa en 27 x 11,5 meter stor filmduk.

Enligt amerikansk tradition kommer popcornmaskiner och annan servering att finnas vid bion. Entrén öppnar redan klockan 18 och filmerna startar vid 22-tiden, lite beroende på ljusförhållandena.

Ingela Strand har själv varit på drive-in-bio i Rättvik och tycker att det är en häftig upplevelse.

– Det blir feststämning och samtidigt som man befinner sig i lite av hemmiljö – om man liknar den egna bilen vid det egna vardagsrummet – så är man bland mängder av människor och framför en gigantisk tv – eller filmduk, säger hon.

Annons