Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Conny Karlsson: ”Såg bra tendenser”

Annons

Efter två mållösa matcher i Svenska cupen lossnade målskyttet för Brage.
– Jag såg många bra tendenser, vi är på väg offensivt, sa Brages tränare Conny Karlsson.

Norrettanlaget Nyköping skrällvann, 2–1, mot Kalmar FF i Svenska cupen. Mot Brage jagade laget en ny seger och en möjlighet till fortsatt cupspel.
– De orkade springa mycket i första halvlek och störa oss en del då vi flyttade runt bollen i vårt spel. Det är möjligt att de sprang sig lite trötta av det, fortsatte Karlsson.

Även om gästerna länge var bra med i matchen, tog Brages större kunnande ut sin rätt. Men det krävdes ett målunderläge, snygg frispark av Dago Funes, innan Brage satte in ett avgörande ryck sista halvtimmen.
– När vi gör 2–1 går luften ur Nyköping, menade Karlsson och utvecklade:
– Känslan innan matchen och i veckan var att vi behövde en seger.
– Vi hade gjort det ganska bra mot två tuffa motståndare (IFK Göteborg och Kalmar FF) men nu var det viktigt med en seger för att få alla på ett bättre humör och en tro på det vi gör.

Vilka svar fick du?
– Många bra svar, men det som var viktigt var att vi fokuserade på det vi sagt innan att skapa ett bättre anfallsspel.
– Vi har börjat jobbat mot hur forwards ska agera. Det sitter inte riktigt än, men vi såg tendenser till en förbättring i dag, summerade Conny Karlsson.

Matchen var Brages sista i gruppspelet i Svenska cupen. Segern innebar att Brage passerade Nyköping och slutade trea av fyra lag i tabellen.

Per-Åke Granlund/DT