Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cruisingen ännu en succé

Vädret hade lovat sol och Coppermine Cruisers hade lovat bränt gummi. Båda gav vad de lovade och cruisingkvällen i Falun blev samma populära tillställning som alltid.

Brummande motorljud, solstolar längs gatorna och uppdukade bord med kaffetermosar. Cruisingen i Falun i går blev en succé med tusentals bilar i olika modeller. Tusentals åskådare hade flockats från Sveriges alla hörn för att njuta av stämningen, semestern och framför allt bilarna.
– Vi kom hit runt 14-tiden. Vi har varit på cruising i Falun förut och det är så roligt att få komma tillbaka hit. Det bjuds på så fina bilar av alla olika modeller, säger Kerstin och Hans Johannesson från Gävle, som åkt till Falun i sin Ford Galaxy 500 XL från 1964.
På cruisingen kunde man som åskådare se alla möjliga bilar. Det var gamla bilar med skrot på taken blandat med nya, finlackade och nyputsade vrålåk. Det fanns även bussar på plats. Både de för uppvisning, men även kommunens bussar som hamnade i kläm bland bilköerna.
Picknickfiltar, där folk njöt av bilåskådningen, täckte gräsplättarna längs vägen. Vissa gäster hade även ansträngt sig med ett uppdukat bord där middagen serverades med en kopp kaffe till. Solen och värmen bidrog med ett strålande sommarväder.
– Vädret är ju helt otroligt, utbrister Börje Jansson och hans vänner från Säter.
Peder Flygt, ordförande för Coppermine Cruisers, hade jobbat hårt under dagen med att få det nya området för bilarnas burn-out klart. När klockan slog 19:00 flockades människorna runt kravallstaketen för att se gummit bränna, röken ryka och känna doften av bränsle.
– Vi stängde av parkeringen på morgonen och allting har flutit på. Det har kommit väldigt många bilar och tusentals med människor. Det har gått fint, men vi fick dirigera trafiken lite för att det inte ska bli totalstopp, men det är sådant som händer. Nu hoppas vi att burn-out:en blir riktigt bra, säger Peder Flykt.
”Det är ju lukten och röken man vill ha, det är det bästa” säger någon i folksamlingen och det verkar stämma.
Området vid Tiskenparkeringen blev fullsatt till slut och man väntade förväntansfullt på vad raggarbilarna skulle erbjuda. Efter varje dos burn-out applåderades det och folk busvisslade när märkena i asfalten syntes efter att röken lagt sig.

Emma Andersson

emma.andersson@daladem.se