Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cruisingen tar nya vägar

Onsdag kväll är det hög tid för ännu en efterlängtad cruisingkväll i Falun. Doften av bränt gummi och röken som pyr längs gatorna kommer att lägga sig som ett raggarmoln över staden. Nytt för år är den nya sträckan som ska köras genom tunneln.

Det är Peder Flygt, ordförande för Coppermine Cruisers, som kan berätta för DD att onsdagkvällens cruising tar nya vägar. En ny sträcka, som går från Tiskenparkeringen till Holmtorget via gågatan genom tunneln, ska årets raggarbilar som vill bränna däck köra.
– Vi kommer att stänga av Tiskenparkeringen och dra slingan via tunneln under tågrälsen. Det är första året vi håller en burn-out och det ska bli kul, folk verkar gilla det väldigt mycket. Man har flockats kring bilarna förut som gjort burn-out så nu har vi fixat ett eget område för bara det, säger Peder Flygt, ordförande för Coppermine Cruisers.
Det är för fjortonde året som Peder och Coppermine Cruisers håller i cruisingen. Något som känns roligt är att kommunen och polisen går med på att burn-out:en får ett eget område i år.
– Vi har ju som sagt gjort en omdragning i centrum för att burn-out:en ska få eget område. Eftersom är det väldigt populärt bland Faluborna så fick vi ett positivt gensvar från kommunen och polisen när vi frågade om att få hålla den på Tiskenparkeringen, säger Peder Flygt.
Körslingan för raggarbilarna har alltså ändrats och tiskenparkeringen kommer förhoppningsvis att lukta bränt gummi under kvällen. Det hoppas i alla fall Peder på.
– Vi kommer att jobba under dagen med att ställa dit betongbarriärer och se till att allting flyter på. Vi får hoppas på att det kommer lukta mycket bränt gummi under kvällen.
Cruisingen startar klockan 18:00 under eftermiddagen och håller på till klockan 22:00. Vill man bara se däck slira, röken pyra och känna doften av bränt gummi så ska man hålla till på Tiskenparkeringen från klockan 19:00 till 23:00.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se