Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cupkamp – IBF Falun utmanar Andréason
Den nya cupen kommer att vara helt föreningsdriven, och det är IBF Falun och IBF Falun Ungdom som ska samarbeta i den frågan.
 Att vi nu ska driva cupen i egen regi kommer att skapa en starkare vi-känsla och naturligtvis även stärka båda föreningarnas ekonomi, menar Patrik Bäck.
I arbetet med cuparrangemanget kommer IBF Falun att ta hjälp av en rad externa föreningar från trakten.
– På det sättet kommer många föreningar att få en bit av kakan och det känns jättebra för oss att kunna vara med och bidra till föreningslivet på det sättet, säger Bäck.

Något fortsatt samarbete med IMA var aldrig aktuellt?
– Det har ju varit en del skriverier om det där och det är ingen hemlighet att vårt samarbete inte har fungerat till hundra procent. Vi har valt att göra så här nu för att inte hamna i en liknande situation igen, säger Bäck.
Som menar att IMA fortfarande är skyldigt IBF Falun pengar.
– Det finns en skuld till oss som ännu inte är reglerad, men Andréason hävdar i sin tur att det är vi som är skyldig honom pengar. Vi får sätta oss ner och prata om det där...

Hur ser det ekonomiska läget i IBF Falun ut nu?
– Visst, det är fortfarande ansträngt, men vi ser ljuset i tunneln. När året summeras tror och hoppas jag på ett plusresultat, säger Patrik Bäck.
Den nya cupen avgörs i Falun 1-4 maj 2014. Än är inget cupnamn spikat.
– Vi har ingen namnsponsor klar än, men vi hoppas kunna presentera något ganska snart.
Som ett led i det utökade samarbetet mellan IBF Falun och IBF Falun Ungdom kommer föreningarna till sommaren även att stå bakom IBF Falun Summer Camp, det som tidigare gått under namnet Rookie Camp. Namnbytet grundas i att man nu vill ha en tydligare koppling till klubbnamnet.

Vad säger då Mats Andréason om detta?
– Allt jag kan säga är att Axa Floorball Cup lever vidare och att den kommer att avgöras i Falun under Kristi himmelfärds-helgen, precis som vanligt. Vill IBF Falun ordna en egen cup så får dom väl göra det.
Falun kommer alltså att stå värd för två stora innebandycuper under samma månad.
– Vi kommer fortsätta att jobba för att vara Faluns största event, säger Mats Andréason.

Det verkar bli en hård kamp om deltagarna?
– Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag skulle tro att min cup blir större än IBF Faluns, säger Andréason.
Han har arrangerat Axa Floorball Cup i 16 år, och samarbetsföreningarna har varierat genom åren.
– IBF Falun har kommit in på slutet bara. Nu vill dom bryta samarbetet, så då samarbetar jag med andra före-ningar, säger Andréason, som dock inte vill gå ut med några föreningsnamn än.
IBF Faluns klubbchef Patrik Bäck känner inte någon större oro över den eventuella cup-krocken:
– Vi har inte som mål att bli den största cupen, för oss är det viktigare med kvalitet än kvantitet.

Elin Broman/DT