Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CURLING

Så kom den då äntligen, Borlänge/Stora Tunas första seger i bandyallsvenskan.
Efter en riktigt bra genomförd match kunde B/T slå tillbaka Köping på Tunet med klara 4-1 (3-1).
- Det här satt bra för självförtroendet, säger en nöjd B/T-tränare, Anders Hedlund.

- Det har varit frustrerande för alla att få stryk i så många matcher, men jag tycker vi har jobbat vidare på ett bra sätt och killarna har inte tappat huvudet. Och efter den här segern är vi med igen, det känns jäkligt skönt.
Borlänge/Tuna gick fram till en 3-0-ledning redan efter 22 minuter och det såg stabilt ut rakt igenom. Det var egentligen bara under en period i slutet av första halvlek som B/T darrade lite och Köping kunde då slå in sitt tröstmål.
- Det blev lite virrigt ett tag när vi hade två utvisade samtidigt, men jag tycker vi löste det bra ändå.

Bra nyförvärv

Köping tog timeout direkt efter att B/T gjort 3-0 och västmanlänningarna ryckte upp sig betydligt i slutet av första halvlek. Utöver det mål man gjorde hade de också en boll i stolpen, men närmare än så kom de aldrig och när B/T smällde in sitt fjärde mål så var matchen över.
- Vi hade mer vilja än Köping och spelade mer resolut och bjuder inte på mycket. Och det var speciellt skönt att få vinna på hemmaplan, säger Anders Hedlund.
- Gött med en vinst, medan vi väntar på tomten.
Borlänge/Tuna har förstärkt laget med liberon Magnus Fransson, senast i Boltic, och anfallaren Joacim Blomén, som bland annat spelat i Mjöndalen men kommer från Sandviken.
Båda två var riktigt duktiga och kommer att höja kapaciteten hos B/T. Speciellt Franssons försvarsspel har höjt lagets defensiv.
Utöver dessa två plussar vi också för målvakten Markus Carlsson.
HÅKAN ERIKSSON

Borlänge/Stora Tuna-Köping 4-1 (3-1)
Mål: 1-0 Erik Stoor (11), 2-0 Jesper Österberg (16), 3-0 Joacim Blomén (22), 3-1 Martin Grändås (41), 4-1 Michael Pettersson (85).
Hörnor: 5-4 (1-3).
Utvisningar, B/T: 2x10. Köping: -.
Domare: Michael Johansson, Skutskär.
Publik: 54.