Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Curt Berggren, Hagashopen: ”Det är ett hårt slag mot äldre på Hagalund”

Posten säger upp avtalet med Hagashopen.
Det betyder att Haga-shopen efter sista januari inte längre är in- och utlämningsställe för paket och brev.
- Det är hårt slag mot äldre på Hagalund, säger Curt Berggren på Haga-shopen. Boende på servicehuset tycker det är bra med närheten.

Hagashopen har varit post-ombud i tio år. Efter sista januari är det slut. Posten har sett över samtliga avtal under året.
I Borlänge minskar antalet ombud från nio till åtta. Postsevicen flyttas från Hagashopen till Konsum City på Stationsgatan.
- Bara för att tjäna någon krona, kommenterar Curt Beggren. Det blir besvärligt för äldre med rullatorer. Vi har många pensionärer som kunder. Det är knappt jag tror att de orkar ner till stan med paketen.

Fulla hyllor

Hyllorna bakom disken är fyllda med försändelser i alla storleksordningar.
Personligen drabbas han också av förändringen. Ersättningen som postombud upphör.
- Men jag har ju affären. Nu finns det inte ett post-ombud på hela Hagalund. Jag vill att folk ska förstå att det inte är Hagashopen som drar in servicen utan posten.
Boende på Hagalund får efter sista januari antingen hämta postpaket på OK på Vallgatan som fortsätter som postombud eller på Konsum City på Stationgatan.
Ove Eriksson, försäljningschef på Post och Medelanden, bekräftar att avtalet med Hagashopen har sagts upp.
- Vi har ramavtal med Coop, Ica och Axfood. Det är bara enstaka avtal med andra aktörer som fortsätter.
Han tror inte servicen försämras i den nya ordningen.
- Policyn är att postutlämningen ska vara i butiker med dagligvaruhandel. Postärendet ska kunna klaras samtidigt som man handlar livsmedel. Dessutom har Konsum City längre öppettider vilket ökar tillgängligheten.
- Avståndet mellan Hagashopen och Konsum City är inte så långt att det motiverar två postombud.

HANS DAHLQVIST