Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för åretsBarnens skidspel

I morgon, söndag, är det Barnens Skidspel. Det är 29:e gången.
Som mest har det varit 2 000 barn med och i år bjuder vädret på sol, det finns snö och med nästan 100 funktionärer blir det rena folkfesten för de barn som är med och deras familjer.

Nu finns det chans för alla barn och familjer att vara med i skidspelen vid Lugnet. Barnens Skidspel inleder skidspelsveckan.
– Vi har fokus på att barn ska få uppleva längdskidåkning, backhoppning och känna glädje av att vara ute tillsammans med andra små och stora.
Och för arrangörerna är det fullt upp. I år finns det rejält med snö och med närmare 90 funktionärer blir det en folkfest för alla barnen och familjerna.
Backhoppning, ansiktsmålning, möjlighet till grillning och så längdåkning är några av aktiviteterna.
För längdåkningen är det tre rundor, 200 meter, 600 meter och 1 500 meter. För alla barn mellan 3 och 10 år.
För barn kostar det entré på 30 kronor och då ingår skidåkning, presentpåse, nummerlapp och alla får varsin medalj.
– Vi satsar på enkelheten, säger Malin Jonsson, trafik- och fritidsförvaltningen vid Falu kommun.
Det börjar klockan 13 och håller på till 16. Det är ingen föranmälan. Vill man komma så går det lika bra att starta efter klockan 13. Till exempel om man har något litet barn som måste sova middag eller liknande.
– Det går lika bra att komma till exempel 15.30. Det ska inte vara stressigt, det är ingen tävling, säger Marie Sandberg-Nilsson, Dalarnas Skidförbund, som är med för tionde gången.
För backhoppningen står Holmens IF som lånar ut utrustning för barn från 7 år som vill prova backhoppning.

Ilse Vornanen
ilse.vornanen@daladem.se