Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Konstspaning

Konstspaningen i Säterbygden är invigd. På lördagen öppnade samlingsutställningen i Konstpaviljongen på Skönviksområdet.
På påskaftonen och påskdagen är det tid för konstspaning för nionde året.

Drygt 20 konstnärer deltar i årets konstspaning. Under två dagar öppnar flera av dem sina ateljéer för allmänheten.
I Konstpaviljongen pågår en samlingsutställning som premiärvisades redan under lördagen. Det finns även fyra gästutställare som visar sina verk i separata rum.
Horst Bodinger höll utställningens invigningstal. Han dryftade den så svårbesvarade frågan: Vad är konst?
– Kan ett konstverk vara maskintillverkat? Kan det vara tillverkat av naturen? Eller måste det ha sitt ursprung i en medveten process? undrade han.

För något svar ville Horst Bodinger inte ens försöka sig på att komma fram till.
– Kanske konst är en böjning av ordet konstigt, någon udda och främmande, något som höjer sig över logikens lagar, fortsatte han.
Om konst skulle vara allt och inget på samma gång vore den inte olik kärleken. Horst Bodinger funderade om inte allt egentligen kan vara konst.
– Allt är konst om det finns en betraktare som ser något mer än det uppenbara. Det är i mötet med betraktaren som konstnärens arbete blir till konst, avslutade han sitt tal.

Johan Källs/DT