Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags igen att föreslå vem som ska få Falu kommuns Tillgänglighetspris

För andra året i rad delar Falu kommun ut ett tillgänglighetspris. För att uppmärksamma goda insatser som bidragit till att öka tillgängligheten.
– Det gäller att ta kontakt med handikapporganisationerna och samarbeta, säger Barbro Ödlund, stadsbyggnadskontoret i Falun.

Falu kommun vill uppmärksamma goda insatser som bidragit till att förbättra livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning.
Det kan vara personer, företag eller föreningar i Falun som blir nominerade.
– Jag hoppas det kommer många nomineringar, säger Barbro Ödlund, statsbyggnadskontoret i Falu kommun.
Stadsbyggnadskontoret ska ha nomineringarna senast 31 oktober 2010.
Förra året delades priset ut för första året. Det gick till Jan Gustavsson, byggnadsingenjör, för hans arbete vid Visitors Center. Där hade han innan arbetet lyssnat på människor med funktionshinder och det hade lett vidare till att försöka anpassa byggnaden efter behoven som finns. Mönstret på golvet är till hjälp för synskadade och det är lätt att ta sig fram med rullstol.
Tillgänglighetspriset delas sedan ut vid fullmäktige, samtidigt som kultur- och miljöpriset. Det blir i december.
På flera ställen i Falun är det bra tillgänglighet.
Barbro Ödlund tycker till exempel att många nybyggnader är bra samt Scandic och museet.
Svårare är det däremot på hela Slaggatan.
Och SJ. Handikapptoan har varit ur funktion sedan augusti men efter många påstötningar fungerar den igen. Däremot har tåget som satts till Stockholm istället för X2000 ingen handikapplats.
Barbro åker ofta till Stockholm och när hon åker är det inte länge självklart att hon kan ta det tåg hon vill. Finns ingen handikappramp går det inte att ta sig in på tåget.
Tillgänglighetspriset är ett sätt i kampen om att alla ska kunna ta sig fram överallt. Och att fler och fler tänker på det.
– Jag hoppas det blir många nominerade, säger Barbro Ödlund.

ILSE BRATTLÖF
023-475 35
ilse.brattlöf@daladem.se