Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagsböter för djurplågeri – övergiven katt svalt ihjäl

53-åringen skaffade ny flickvän och flyttade i praktiken till henne. Under tiden fick han för sig att han blivit vräkt. Kvar i hans egen lägenhet fanns han katt som sakta men säkert svalt och törstade ihjäl. Vilket nu kostar 53-åringen 50 dagsböter för djurplågeri.

Det var i februari förra året som katten hittades död, hängande i en klo som fastnat i stoppningen på en stol. Obduktion visade att den dött av svält.
Den hittades av personal hos hyresvärden som larmats av lägenhetsinnehavarnas förra sambo som med sin dotter hört kattens jamanden några dagar före fyndet. 53-åringen som hyrde lägenheten och ägde katten var försvunnen från både hem och hyra.

När han så småningom lokaliserades framkom att han redan i augusti 2011 träffat en ny kvinna som han i praktiken flyttade in hos. Under utredning och rättegång hävdade mannen att han trott sig vara vräkt och att katten därmed tagits om hand eller avlivats.
Falu tingsrätt konstaterar att 53-åringen under alla förhållanden haft ansvaret för katten och gjort sig skyldig till djurplågeri då han låtit katten svälta ihjäl. Han döms att betala 50 dagsböter.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se