Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dala-artister nominerade till Manifestgalan 2016

The Tallest Man on Earth, Disrupted, Me the Tiger, Amason och Samuel Hällkvist är de artister med Dalakoppling som nominerats till den alternativa Manifestgalan.

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Galan som grundades 2003 uppmärksammar musik och artister som släppt musik under 2015 på oberoende skivbolag. I år avgörs Manifestgalan den 5 februari på Nalen i Stockholm och bland de 22 kategorierna finns flera musiker med Dala-koppling.

Precis som på P3 Guld-galan och Grammis-galan är Amason, med Gagnefbördiga Amanda Bergman i spetsen, nominerad till flera priser. Här kan de ta hem priset för Årets Pop och Årets live. Leksands stolthet The Tallest Man on Earth är i sin tur nominerad till Årets singer/songwriter.

Lite mindre kända Dalanomineringar har gått till Ludvikabandet Disruptive som kan ta hem kategorin Årets hårdrock och Falubandet Me the Tiger är nominerad till Årets synt. Samuel Hällkvist från Gustafs är nominerad inom kategorin Årets jazz för sitt album "Variety of Live".

Läs också

Seinabo Sey, Amason och Axwell & Ingrosso dominerar nomineringarna

Amanda Bergman från Gagnef kan få pris