Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaekipagen har en bit kvar

Annons
Lägger man därtill domaren Totta Wikströms fantastiska organisation, ett sekretariat som var snabbare än vinden och mycket social service så förstår man alla lovord.
Gagnef har en säker plats på kartan både när det gäller häst- och ponnymeeting. Verkligen strongt med all personal som krävs för sådana här stora tävlingar.
Hur var det då med prestationerna?

Ser man till den högsta klassen, medelsvår A, så är det en bit kvar för dalaekipagen, även om det handlar om små marginaler.
I kategori C vann Cornelia Georgsson, Flyinge, på Hem-bys Ronaldo med 0-78,01. Hon blev också tvåa på Jelle med 4-82,74 och det ekipaget tog också meetingsegern. Linnea Grufman, Dalälven, på Prins Charming tog sig runt med 12 fel men marginalerna är små. Det var en häftig runda där ”Prinsen” ville lite väl mycket, men vilken härlig energi som ligger helt rätt i tiden men kräver mycket anpassning.
I kategori D tog sig Sanna Nilsson, Hedemorabygden, på Chanelle runt med 16 fel och även här finns det potential för den här nivån. Segrade gjorde Olivia Weslin, Karlstad, på Munsboro Ryanair med 0-78,50.
På den här nivån är kraven höga på både ponnyer och ryttare och framförallt att det blir ett bra samspel i harmoni.
I medelsvår B tog Ella Nilsén, Borlänge RS, på Shade placering med 4-54,96 i kategori D och det såg riktigt bra ut. Här gick segern till Matilda Jonsson, Alsenbygden, på Attyrory Twilight med 00-42,26.
I söndagens lätt A kategori C blev det en finfin andraplats för Felizia Goodholm, Dalälven, på Isa med 0-59,84.

Någon seger i de högre klasserna blev det inte för dalaekipagen. Men i lördagens medelsvår B blev Michelle Cranning Hillgren, Ilbäcken, på Ard Chuan Delight trea i kategori B med 0-67,43, Linnea Grufman, Dalälven, på Prins Charming femma i kategori C med 4-66,14 och Ella Nilsén, Borlänge RS, på Shade trea i kategori D med 4-62,75. Så visst finns det framtidshopp för Dalarnas ponnyhoppning.

Olof Aspelin