Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalagänget utan seger – men tjänade 46 000 kronor

Lördagens V75 på Dalatravet Romme avverkades med vädergudarna på sitt allra bästa humör, i ett strålande höstväder.
Det fanns förhoppningar om dalaframgån-gar – men det blev ingen seger till länets tränare, dock en hel del penningplaceringar.

DD-sporten har kollen på dalagängets tio hästar och tar dem häst för häst.
Viktor på Knecken kom till start i den andra avdelningen. Han värmde riktigt bra och det var med förhoppningar om en framskjuten placering som körande Jorma Kontio testade en attack 700 kvar. Krafterna tröt dock sista biten och man hamnade först i gänget utanför de prisplacerade.

Hans G. Eriksson startade sin Renate Bowl i avdelning tre och efter ett lopp i det femte paret utvändigt slog man sig över upploppsrakan fram till en fjärdeplats.
I samma lopp startade Hans Strömberg sin Jasmine Frecia, som med Erik Adielsson i vagnen hamnade illa till och sladdade i kön. Mäktade sedan inte att ta sig till någon prisplacering.

Jörgen Westholm kom i den fjärde avdelningen fram från sitt bakspår med Shibur Night och satt tidigt utvändigt ledaren. I det tuffa tempot tröt dock krafterna tidigt och man dalade i prislistan och blev utan pengar.
I kallblodsloppet, den femte avdelningen, överraskade Kjell O Jonssons Stommens Olivia med att tillsammans med Björn Goop knipa en fjärdeplats. Kjell O var ju optimist innan och det hela utvecklades precis som han förutspådde. Snabb start och sedan med invändigt.
I samma lopp galopperade såväl Lissby Donna som Qia Tabac bort sina möjligheter.

Hans Strömberg körde själv sin Kricken C.D. i den sjätte avdelningen, men inte oväntat tappade man från start och hamnade i kön. Därifrån var det inte möjligt att ta sig fram och greja några prispengar.
You Two däremot följde upp den fina insatsen från starten innan genom att nu, från ett omöjligt tolftespår, slå sig fram i spurten och greja en sjätteplats.
Jörgen Westholm kom tillbaka i den sjunde avdelningen med sin Krångel som mötte ett knivskarpt guldgäng. Efter ett snällt invändigt lopp kunde man, med lite mersmak den sista biten, slå sig fram till en sjätteplats.
Det blev med andra ord inga lagerkransar för dalalaget – men totalt tjänade i varje fall det Romme/Rättvik-tränade gardet 46 000 kronor.

Lars Lindh