Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalahästar till start i V75

I eftermiddag är det som bekant V75-tävlingar på Dalatravet Rättvik. Det är tveklöst en av de riktigt stora publikdagarna under året. Loppen är bra och som bekant är det gott om folk i rörelse i Rättvik i dessa dagar.
Ur dalasynvinkel ser det riktigt intressant ut och DD har som vanligt tagit pulsen på hemmahästarna.

Annons

I den första V75 avdelningen har Leif Witasp en duo till start.
– Stein Daylight är åtgärdad efter senaste starten. Han är kanske inte riktigt i toppslag men är bra nog att kunna vara med i platsstriden. Lord Mirabelle litade jag lite för mycket på senast och där av kom galoppen. Han är i fortsatt fin form men från ett spår långt ut på vingen jagar han i första hand en skaplig placering, säger Leif.
I samma lopp startar Hans G. Eriksson Renate Bowl.
– Hon känns bra i jobben men har ett bakspår och det drar ned hennes i möjligheter. I första hand smyger vi och jagar en skaplig slant, säger Hans G.

I den andra avdelningen kommer Jenny Björk ut med familjens B.B.S. Florino.
– Han var inte helt kurant i sina senaste starter men har nu gjorts i ordning och verkar okey igen. Han har varit fin i intervalljobben här hemma. Läget är bra men han tål inte att man tar i honom så Jenny får satsa framåt och hoppas att det löser sig. Han ses som en outsider, säger tränaren Bosse Björk.

I högsta klassen, V75-3, är det Hans Strömberg som står för dalahoppet tillsammans med sin On Track Piraten.
– Han har varit bra i sina senaste starter och han har känts fortsatt riktigt fin i jobben. Läget är inte så tokigt och jag hyser förhoppningar om att komma rätt bra till. Det är klart att det är bra hästar emot men han är bra själv också och jag hoppas att han kan vara med i striden. Tanken är att han går barfota runt om, säger en optimistisk Hans Strömberg.

Avdelning fyra har en hel del dalahästar. Inte mindre än fyra stycken från länet.
– Viktor På Knecken har visat fin form i sina senaste starter och från ett passande läge räknar jag med at han får ett bra lopp. Jag tror att han är bäst med ett rygglopp. Klaffar det är han med bland de tre. Nu går han barfota runt om, säger tränaren Stig Otto Johansson.
– L.K. har bästa chansen av mina två i loppet. Han har varit bra länge men konstant dragits med dåliga spår. Nu är han äntligen där framme och vi laddar framåt. Han kan mycket väl vara med i striden. Leo Boy däremot har ett uselt spår och får därmed svårt. Distansen klarar han men läget är ett stort minus, menar Leif Witasp.
Kajsa Frick fullbordar kvartetten med sin T.X. All In.
– Känns uppåt i jobben och det verkar som att formen är i annalkande. Läget är dock ingen höjdare och vi behöver tur för att komma till i loppet. Han är annars fullt kapabel att vara med där framme någonstans men det måste då klaffa med positionerna, säger Kajsa.

Leif Witasp är åter i hetluften i den sjätte avdelningen där han har en ny duo till start.
– Rocky Race fick ett för optimistiskt upplägg senast. Den starten glömmer vi och nu får han istället smyga och spara speeden. Ett upplägg som han gillar bra. Han kan mycket väl dyka upp på en fin placering, säger Leif och fortsätter:
– Sandrngham Hanover trodde jag en del på senast men då var han bara dålig. Han fortsätter att jobba bra men med insatsen senast i färskt minne måste jag ändå vara lite tveksam och bara hoppas på en outsiderchans.
Fredrik Pedersen startar sin Aloe Vera i den sjätte avdelningen.
– Hon var riktigt fin senast men tyvärr känns det som att vi är bortlottade i form av ett åttonde spår bakom bilen. Det gäller nog att hoppas på turen och i första hand en skaplig placering, menar Fredrik.

Slutligen i den sjunde och sista avdelningen har Samuel Rehn sin Ohktok Goj till start.
Han har varit bra länge och imponerade senast som tvåa bakom Zonguldak. Möter dock mycket tuffa hästar denna gång och Samuel menar att han får vara nöjd om det kan bli en 4-5 plats.
Tre strykningar har i nuläget inkommit. I den tredje avdelningen stryks nr 4 Amaru Boko, i avdelning fem startar ej 13 Mel Odin och i den sjunde och sista avdelningen startar ej nr 9 October Kronos.

Lars Lindh