Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaprojekt kan vinna på årets landsbygdsgala

Två projekt från Dalarna kan vinna priser på Landsbygdsgalan den 26 november. Länsstyrelsen har nominierat integrationsprojektet Bröd i Bergslagen och lokalmatnätverket LivsWäX som kan ta hem var sin ullbagge för sina insatser för integration och nära mat. Prisutdelare är landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Alla länsstyrelser har nominerat företag, föreningar och projekt till galan. Därefter har en jury utsett de bästa förslagen som går vidare till Landsbygdsgalan. Två av dem är från Dalarna.

De två Dalaprojekten är nominerade i två olika kategorier: Årets landsbygdsprojekt och Årets integrationssatsning.
– Det är otroligt roligt att just de här två initiativen uppmärksammas nationellt. Livswäx har lyckats stärka lokal mat enormt i Dalarna och Bröd i Bergslagen har lyckats kombinera bröd och olika kulturer på ett utmärkt sätt, säger Björn Forsberg, landsbygdsdirektör på Länsstyrelsen Dalarna i ett pressmeddelande.

Galan är i Stockholm på Berns salonger den 26 november. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson är en av prisutdelarna.– Jag hoppas att fler kan inspireras av de här två goda exemplen, säger Björn Forsberg.

Bengt Pettersson
bengt.pettersson@daladem.se