Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna får egen grammisgala

Annons

Ett nytt musikpris instiftas i Dalarna.
Dalecarlia Music Awards ska prisa lokal musik på en gala i februari.

"Musiklivet i Dalarna förtjänar all uppmärksamhet det kan få" skriver arrangörerna för Dalecarlia Music Awards, och jämför den kommande galan med en "regional grammis".
Galan arrangeras för första gången den 21 februari på Galaxen i Borlänge, och man utlovar en gala med lyx, flärd och underhållning för allmänhet, artister och inbjudna VIP-gäster.
Dalecarlia Music Awards arrangeras av Boomtown och Studiefrämjandet Södra Dalarna, och en utvald jury plockar under hösten fram nominerade artister som ska prisas i kategorier som Årets band, Årets arrangör, Årets album med flera. Extrapriser blir Årets bästa liveupplevelse som röstas fram av DT:s läsare, samt Årets nykomling som delas ut av P4 Dalarna.
För att ha chans att bli nominerad till priserna måste artisten vara skriven i Dalarna och musiken måste vara släppt tidigast det andra halvåret 2012. För band gäller att minst hälften av medlemmarna är bokförda i Dalarna.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se