Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna föll i kvartsfinalen

Dalarnas distriktslag förlorade kvartsfinalen mot Uppland i turneringen Stålbucklan.Tränare Christer Busk säger att det inte var mycket som klaffade i matchen.
– Spelmässigt fungerade inget riktigt bra.

Dalarnas distriktslag, med flickor födda 1997-1999, spelar i helgen Stålbucklan, som kan sägas vara motsvarigheten till killarnas Tv-pucken.
Under fredagen mötte Dalarna Uppland i kvartsfinalen, men där blev det förlust med 1–0. Uppland gjorde sitt mål i powerplay.
– Vi var i offensiv zon, men sen uppstod ett motläge då pucken inte studsade vår väg. Pucken kom på en av deras spelares benskydd och de fick ett friläge. Hade pucken studsat åt andra hållet hade det gått annorlunda. Men hockey är hockey, menar Dalarnas tränare Christer Busk.

Han tror att Dalarna till stor del föll på sina nerver, då tjejerna inte alls spelade så bra som de kan.
– Det var lite spänt och krystat från vår sida. Vi kan bättre än så här. Spelmässigt var det inget som fungerade riktigt bra, det var mycket felpass och så.
Överlag var matchen dock ganska jämn.
– Uppland vann skotten ganska klart, men chansmässigt var det frilägen åt båda hållen. Vi hade tre-fyra stycken var. Det var mycket öppna landskap, menar Christer Busk.
Under lördagen möter Dalarna Småland. De fyra lag som inte gick vidare från kvartsfinalerna ska göra upp om plats fem till åtta.

Louise Sundström/DTStålbucklan, kvartsfinal

Uppland–Dalarna
1–0 (0–0 1–0)
Andra perioden: 1–0 (26.45) Mathilda Af Bjur, spel fem mot fyra
Skott: 33–13 (16–6, 17–7)
Utvisningar Uppland: 5x2 min, Dalarna: 3x2 min.
Domare: Milanko Blagojevic, Stockholm. Publik: 117

Kvartsfinaler

Småland–Västerbotten 1–4
Örebro län–Stockholm 4–0
Uppland–Dalarna 1–0
Ångermanland–Göteborg 3–0