Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna lyfter fram ­det närproducerade

Den 6–8 september är det skörde­fest för fjärde året i rad i södra Dalarna. Årets program bjuder på många matglada tillfällen att njuta av lokal­producerad mat.

– Våra mål är att skapa mötesplatser och lyfta fram den fantastiska lokalproducerade maten i södra Dalarna, säger Liselotte Dahlin som sitter i styrelsen för skördefesten.
Vi träffas i apoteksparken i Hedemora där det kommer hända en hel del under skördefesten. Bland annat kommer det finnas en bikupa uppställd som man kan se in i. Vid parken kommer det att finnas korv, hamburgare, potatis i olika former, ägg och mycket annat. Allt kommer att vara lokalproducerat.

Nytt för i år är även att det kommer bryggas mjöd på plats gjord på lokal honung.
– Förmodligen kommer det att säljas mjöd också. Det är bara en fråga om att få utskänkningstillstånd, säger Liselotte Dahlin.
Skördefesten firas runt om i Dalarna den här helgen, med flera lokala program. På Säters stadshotell till exempel kommer det att serveras en buffé gjord på lokala råvaror hela lördag­en. Liselotte rekommenderar alla att kolla in programmet för skördefesten på ­nätet.
– Det finns en hel del ­rabatter att ta del av om man är prenumerant av Dalarnas Tidningar, tipsar hon.

Mer information hittar du på www.skordefest-dalarna.se

Love Bergström/DT