Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring försökte skrämmas med sin rottweiler vid gripandet

Annons

Den 23-årige Ludvikabo som i samband med brottstrios pågående inbrottsstöld den 12 februari i västra Grängesberg på ett spektakulärt men föga framgångsrikt sätt försökte bussa en rottweilerhund på polismännen, därefter betydligt allvarligare hotade poliserna verbalt, döms av Falu tingsrätt till ett års fängelse.

En 27-årig Borlängebo fick skyddstillsyn. Den tredje, en 26-årig Ludvikabo, som var med vid inbrottet får sin dom den 3 april.
23-åringen, som varit häktad sedan den 15 februari, döms efter den rätt omfattande rättegången på inte mindre än elva punkter.
Han döms för stöld i två fall, lastbilsstölder i två fall, polishoten att verbalt allvarligt hota polisen i sin yrkesutövning samt försöka bussa rottweilern mot dem, försök till grov stöld, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Tingsrätten konstaterar att 23-åringen återfallit i brott en ny brottsräd dagen efter villkorlig frigivning.

Omedelbart återfall

Gärningarna är bara en fortsättning av 23-åringens missbruk, kriminella leverne och ett omedelbart återfall i brott. Domen förverkar 23-åringens tidigare villkorligt medgivna frihet i sin helhet och renderar honom ytterligare ett år. Skadestånden mot honom belöper sig i domen sammanlagt upp emot 30 000 kronor, bland annat 7 000 kronor var till poliserna som blev utsatta för hoten mot sina liv.
Gripandet av trion skedde under pågående inbrott i en lägenhet på Skolvägen i Grängesberg den 12 februari.

Skyddstillsyn

Trion med hund var mitt uppe i hopsamlande av en massa elektronik och apparater som skulle stjälas när polisen stormade in med dragna vapen.
27-åringen har befunnits skyldig till grov stöld, försök till grov stöld, olovlig körning i tre fall, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Med hänsyn till att han varit frihetsberövad i femton dagar efter gripandet finner tingsrätten att påföljden kan stanna vid skyddstillsyn med föreskrift om missbruks-vård.

Villkorlig dom

En annan 23-årig man med tillfällig stockholmsadress kom in i polisutredningen i samband med lastbilsstöld och brottslighet i Nedre Tunkarlsbo i Söderbärketrakten. Han döms till villkorlig dom och 6 000 kronor i böter för stöld i två fall, tillgrepp av lastbil och försök till tillgrepp av annat fordon.

Annons