Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal revy gjorde storsuccé – igen: "Det finns ett uppdämt behov"

Hela 600 personer såg revyn i Brunnsberg förra året. Nu är showen tillbaka och kör fyra omgångar varav två är avklarade.

Annons

Brunnsbergsrevyn har på kort tid hittat en trogen publik.

Det var fullsatt i bygdegården under premiären i fredags och det kommer vara fortsatt fullsatt den kommande helgen. Biljetterna har sedan länge varit slut till de fyra föreställningarna.

– Dagligen frågas det om mer biljetter. Det har inte funnits några på två månader, berättar Tore Eriksson, som är något av en pappa till revyn.

Hela gänget bakom revyn där du kan se Tore Eriksson längst bak i mitten i svart hatt.

Maten stod Brunnsbergskullorna för.

Tore Eriksson presenterar den kommande kvällen från scenen.

Under fjolåret såg hela 600 personer den lokala revyn. Tre olika rätter och en afton präglad av skratt är tydligen en vinnande kombination. Men suget efter fler föreställningar var uppenbarligen stort vilket märktes under Älvdalens Musik- och motorfestival i somras:

Det var en lång kö till försäljningen. Som om det vara rena rockkonserten. Då känner man lite krav också. Det måste bli bra nu.

– Vi har egentligen inte annonserat den här revyn alls. Vi har inte behövt. Vi gick ut på Facebook som smått och några satt på motorfestivalen nere på byn och sålde biljetter, säger Tore Eriksson, och fortsätter:

– Där sålde vi närmare två tredjedelar av alla platser. Det var en lång kö till försäljningen. Som om det vara rena rockkonserten. Då känner man lite krav också. Det måste bli bra nu.

Carina Forslund och Tore Eriksson diskuterar eländet med sommar- och vintertid.

Titti Bergqvist Tegnér och Torbjörn Fält fick återgå till skolbänken.

Christina Wermelin Elgbro, till vänster, spelade i denna sketch lärare.

Årets föreställning går under namnet Fullt ös i bylan. Det sistnämnda ordet anspelar på bygdegården där allt också äger rum. Ett passande namn, då det också var fullt ös på scenen och nedanför under vissa sketcher.

Efter förrätten som serverades av Brunnsbergskullorna – som stod för maten – började själva revyn. Det hela var skruvat, muntert och livat. En sketch är också på älvdalska för de inhemska invånarna. Majoriteten är dock på svenska:

– Förra året påpekade faktiskt folk att de inte begriper vad vi säger, flinar Tore Erikssom.

– Men de två figurerna i årets show som pratar älvdalska är så roliga i sig att man får behållning av det ändå, fortsätter Christina Wermelin Elgbro, en av skådespelarna.

Kicki Nämd, här utklädd till fröken ur, bjöd på skönsång.

Det var många klädbyten under showen.

Calle Olsson i en sketch om manlig förkylning.

Första gången man satte upp revyn var i februari förra året. Mycket tack vare Tore Eriksson som är initiativtagare och manusförfattare. Han hade inför de första föreställningarna i fjol inte kunnat drömma om gensvaret:

– Jag var mest bekymrad om hur det skulle tas emot, berättar Tore Eriksson.

Med facit i handen var det en succé. Samtidigt är det hela inget nytt. Men man måste sträcka dig långt tillbaka i tiden för att finna liknande revyer i Brunnsberg.

– Då var det så kallade bykabarér i nästan alla byar. Då var jag småpojke. Sedan har det varit dött med sådant där. Men jag tror det finns ett uppdämt behov av lokal underhållning. Det känns så. Folk vill ha något att skratta åt, säger Tore Eriksson.

Tore Eriksson representerar en klocka.

Man kan skymta Christina Wermelin Elgbro i bakgrunden och i förgrunden Tore Eriksson och Titti Bergqvist Tegnér.

Calle Olsson, Carina Forslund och Kicki Nämd. Ej fotograferade men minst lika viktiga för helhetsintrycket var musikerna Rolf Björk, Rune Hedvall och Kalle Eriksson. Likaså Bosse Åkerman som skötte ljud och ljus.

DT var på plats under premiären och när du läser detta är det två föreställningar kvar den kommande fredagen och lördagen. Man kommer också sätta upp en kortare version av revyn för äldreboendet Tallbacken i Älvdalen och för Spanskgården i Mora.

Det är roligt att roa människor och göra de glada. Att få klä ut sig till någon annan en kort tid. Det är jättekul.

– Det är mycket arbete som ligger bakom detta. Det är så man undrar om man verkligen ska göra det igen. Men det är så roligt att arbeta med det, säger Tore Eriksson.

– Det är roligt att roa människor och göra de glada. Att få klä ut sig till någon annan en kort tid. Det är jättekul, avslutar Christina Wermelin Elgbro.

Mer läsning

Annons