Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har snövädret nått Dalarna

Den sista oktober kom vintern till Dalarna. Efter att ha snöslaskat under dagen gick det hela över och blev allt kallare snö och på kvällen föll stora, täta snöflingor över Idre by. Snövädret som sedan kommer att förskjutas alltmer österut och under tisdagen nå övriga Dalarna.

Annons

Nu snöar det ordentligt i Idre, snön började falla under måndagen och på kvällen snöade det rejält.

Det snöade kraftigt samtidigt som temperaturen sjönk ner mot nollgraderstrecket. Det innebär att blöta vägbanor kan frysa på, men än så länge är det lugnet som råder i Idre.

– Än är vi inte utringda, säger Klaus Persson som har ansvaret att ploga den nordligaste delen av riksväg 70.

– Blir vi utringda så blir det för andra gången den här vintern, men då ska det ligga två centimeter snö på vägen.

Den magiska nivån 2 cm närmade sig snabbt under måndagskvällen.

– Men än så länge är det ganska blött och snön slaskar iväg när bilarna kör genom den, säger Klaus.

Snövädret som nådde nordligaste Dalarna först förväntas bli kraftigare längre söderut men inte förrän temperaturen sjunker ytterligare någon grad. Det kommer att ske först under tisdagsmorgonen och förmiddagen. Då övergår regnet till snöslask och senare till kraftigt snöfall.

För den som vill få information om vädret och hur långt snövädret nått så kommer DT.se att sända live från klockan sju på tisdagsmorgonen.

Nu snöar det ordentligt i Idre, snön började falla under måndagen och på kvällen snöade det rejält. På bilden ses Halloweenungdomarna Victoria, Embla, Tilda, Jacob och Albin skrämmas i snön.

Mer läsning

Annons