Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anki Kjellberg ny ordförande i Dalarnas skidförbund

Dalarnas Skidförbund har fått sin första kvinnliga ordförande. Anki Kjellberg från Falun tog vid årsmötet i början av oktober över rodret efter Anders Säterkvist från Rättvik, som för övrigt varit ordförande i 21 år.
– Jag var överraskad när jag fick frågan. Onekligen en ära att bli tillfrågad och jag tackade ja, säger Anki och ler glatt.

Annons

– Ett jättespännande uppdrag att få leda ett stabilt distrikt med mycket kompetens på kansli, klubbar, styrelser samt ledare.  Anki är ett välkänt namn i skidkretsar. Under 20 år har hon arbetat med Svenska Skidspelen rent operativt.

Dalarnas Skidförbunds första kvinnliga ordförande Anki Kjellberg tillsammans med Marie Sandberg-Nilsson på Dalarnas Skidförbunds kansli i Falun.

– Nu blir det inte bara längdskidor utan lika mycket skicross, snowboard, freeski, speedski, backhoppning och alpint. Dessutom vet vi att rullskidorna bara växer och växer.– Tycker det är roligt att jobba med skidsporten. Ett otroligt driv och många som vill mycket. Detta passar mej och jag kan sätta på mej en neutral keps och lyssna på alla.

Dalarnas Skidförbund har i dagsläget inte mindre än 123 föreningar under sitt paraply. – Dalarna är i dag ett av Sveriges största och bästa distrikt i antal medlemmar och föreningar, och det kommer vi att fortsätta att vara, säger Anki bestämt.

Hur samarbetar ni med Svenska Skidförbundet?– Vi är förbundets förlängda arm i distriktet och vi skall verka efter deras mål. Vi arbetar helt enkelt hand i hand med förbundet och framförallt har vi närheten till kommittéer och klubbarna, säger Anki.Utbildning, utveckling av föreningarna samt arenor är viktiga uppgifter för Dalarnas Skidförbund.

– Skidsporten syns och märks. Tillsammans utvecklar vi föreningarna och utbildar ledare. Vi skall till och med kunna göra detta med andra distrikt. Vi måste få klubbarna mer aktiva när det gäller att rekrytera ledare. Föräldrar har en viktig roll som förälder och tränare-ledare måste få arbetsro att vara just det. Vi måste ge klubbarna input i det arbetet. – Men det är lika viktig att jobba med den strategiska planen, värdegrunden, jämställdhet och integration, påpekar Anki.

Anki har just börjat sin resa som ordförande och kommer säkert med en hel del nyheter. Anki är en engagerad föreningsledare som vågar prova på något nytt.Kanske hon kan hitta något guldkorn från en annan idrott. Förutom uppdraget som ordförande i Dalarnas Skidförbund är hon även ledamot i IK Brage och arrangerar tillsammans med Roberto Vacchi och Daniel Tynell Klassjoggen i Borlänge.

Mer läsning

Annons