Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnbok och skiva klara för försäljning

Annons

- Mmmmm.. Det doftar bättre än nybakta bullar...
Anna Risberg sätter näsan till sitt livs stora äventyr. Det luktar nytt. Nytt tryck men också stolthet och förväntan.
I måndags kom nämligen Anna Risbergs bokprojekt hem till företaget i Älvbro. I färdigtryckt format.
Nu väntar marknadsföring av barnboken Mot livets stora äventyr.

I snart fyra år har hon jobbat med sin idé att skapa en barnbok med småbarnstema.
- Vi har väl alla behov av att uttrycka oss. Andra stickar eller gör krukor. Det här är vad jag håller på med.
Men Annas projekt är mer än berättelser om barnfamiljer i Nappköping. Parallellt med boken har nämligen Anna Risberg också spelat in en CD-skiva. Med Amma Jamma Band utgör skivan ett komplement till boken.
- Du måste inte ha både skivan och boken. Man kan ta del av dem var för sig. Men du kan också sjunga med. Texterna finns i boken.

16 låtar

Det var också med sångerna som hela projektet med barnboken tog fart.
- Jag började skriva sångerna när barnen var små. Sedan har vi spelat in sångerna i vår studio. Andreas Norén har hjälpt mig att arrangera sångerna. Mixningen har skett med datahjälp.
De 16 låtarna utgör en musikalisk bredd av genrer, allt ifrån reggae och rap till jazz och samba och däremellan en och annan folkvisa.
En av sångarna på skivans spår är yngste sonen Pär. Andra röster tillhör Avestaprofiler som Karin Svenonius, Lisa Olsson och Marina Ström.
- På det här viset delar jag det här projektet med många andra. Vi till och med sprang över till grannen för att göra en ljudupptagning, skrattar Anna.
Anna Risberg känner många avestabor igen tack vare hennes flöjtspel. För något år sedan startade Anna företag genom vilket hon nu säljer sina musikaliska tjänster som musiker och musikterapeut .
- Det handlar om att hålla på med många aktiviteter samtidigt. Just nu är jag även köransvarig i Avesta församling och ibland jobbar jag på Sjöviks folkhögskola. Jag är en frilansande kulturarbetare.
Men även för en sådan finns ibland tid över.
Tid som Anna ägnat penna, pensel och notpapper.

På eget förlag

Boken liksom skivan är utgiven på Anna och maken Björns eget förlag Noton Music. Det är en 88 -sidig bok med 16 berättelser där barnen står i fokus. Rebecca i Jollerbyn ska få ett syskon. Kalle på Vaggvisegränd önskar att mamma har tid att läsa saga. Cornelia på Vällingevägen byter blöjor. Men berättelserna handlar också om att jaga kackerlackor, om att vara ett barnvaktsproffs, att städa sitt rum, om besök av gammelfarmor, om myskvällar och skrikande bebisar och om bebis-tippar.
Till sin hjälp i skrivandet har Anna haft Göran Fagerström på Bokverket som läst manus och gett synpunkter och med vilken Anna Risberg kunnat bolla sina idéer.

Flygfärdigt

Illustrationerna har Anna gjort själv.
- Det var nog roligast. För något sådant har jag inte gjort förut.
På samma sätt som Anna börjar se sina snart vuxna barn lämna hemmet, är hennes stora kulturprojekt nu flygfärdigt. Hemma i Älvbro ligger kartongerna med nytryckta böcker och skivor och bara väntar på läsare och lyssnare.
- Det är roligt att ha genomfört projektet. Men också fantastiskt roligt att se det färdiga resultatet. Nu startar nästa projekt; att lansera och försöka sälja boken och skivan.
Det är Annas nya äventyr.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons