Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Öppet hus på Avesta Tidning

Mellan klockan 12 och 15 på fredagen var det öppet hus på Avesta Tidning. Det var många som ville träffa redaktionen och diskutera förändringarna i papperstidningen, nya hemsidan och mobilappen.

Annons

Strax innan klockan 12 började de första besökarna strömma in på redaktionen, och en av de som ville höra mer om nya Avesta Tidning var kulturarbetaren Kerstin Sonnbäck.

– Jag är intresserad av hur det kommer att bli framöver, hur pressbevakningen kommer att bli på det lokala planet, säger hon, och berättar att hon läst tidningen på morgonen.

– Jag tror att det kan bli bra, den påminner lite om Falu kuriren i layouten. Jag hoppas att man inte tappar lokalbevakningen, det är viktigt att det fortfarande är en lokaltidning. Det händer så mycket här i Avesta och det vill man ju läsa om.

Tidningens Ansvarige utgivare Carl-Johan Bergman menar att det fortsatt kommer vara ett stort lokalt fokus i tidningen.

- Vårt journalistiska fokus i Avesta Tidning är på det lokala, det är fortsatt en självklarhet. Samtidigt breddar vi innehållet i AT för att erbjuda nyheter från övriga länet som är intressant även för Avestaborna, säger Carl-Johan Bergman, chefredaktör och ansvarig utgivare.

En annan av besökarna var kommunalrådet Lars Isacsson (S), som var positiv till Avesta Tidnings nya ledarsida.

– Det var länge sedan tidningen hade en ledare, och jag tror att det blir bra. Det är ett bra sätt att skapa debatt och lyfta fram politiska frågor, säger han, och fortsätter:

– Jag hoppas att bemanningen kommer att vara tillräcklig för att kunna följa det lokala som finns här, till exempel kommunpolitiken, så att det inte bara blir länsnyheter.

Lars Isacsson (S) berättar att han är uppväxt med tidningen, och att han är intresserad av förändringen även som privatperson.

– Privat hoppas jag att sporten kommer att fortsätta att vara lokal framöver, det har varit väldigt bra och jag hoppas att AT inte ska tappa det. Jag tror att det är fel tänkt om man bara skriver om Leksand, Mora, Dalkurd och Brage, jag tror att de som bor i Avesta vill läsa om lokal idrott.

Bland besökarna fanns även Monica Bourelius, som jobbade på Avesta Tidnings kundtjänst mellan åren 1989 till 2000.

– Det är ovant med den nya tidningen, men man vänjer sig. Den innehåller mer från övriga Dalarna, det är ett större perspektiv och det kan vara en fördel, säger hon.

Kerstin Sonnbäck var en av dem som besökte redaktionens öppet hus.

Lars Isacsson (S), kommunalråd, och Ulf Berg, oppositionslandstingsråd (M).

Bo Nyström, nybliven Avestabo, välkomnar Carl-Johan Bergman och Gabriel Ehrling till Avesta.

Läs mer om nya AT:

Chefredaktörens krönika: Välkommen till nya avestatidning.com!

Det här är nytt på avestatidning.com – mer läsning, live-tv och tv

Ladda ner AT:s nya app – så fungerar den

Chatta om nya AT – tyck till eller ställ frågor här

Mer läsning

Annons