Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilisten levererar bränsle till macken i By

/
  • Carola Löthmar driver Dalälvens Bensin och Handel. Sedan onsdagen har de nu återigen bensin i sina tankar.FOTO: KERSTIN ERIKSSON

Annons

Sorg har förbytts till glädje i By. Under onsdagen fick Roger Carlsson, som driver Dalälvens Bensin och Handel, klart med drivmedelskedjan Bilisten och kunde fylla upp tankarna igen. Och därmed slipper Byborna åka till Horndal eller Avesta för att tanka sina fordon.
Samtidigt har Roger Carlsson anslutit sig till kedjan Nära Dej och kan nu erbjuda livsmedel på ett annat sätt än tidigare.

För drygt en månad sedan stormade det i By sedan Statoil tagit beslut om att sluta leverera bensin och diesel till bensinmacken i By. Aldrig mera Statoil var en av de arga röster som då hördes. Men Roger Carlsson, som för 4,5 år sedan köpte macken i By och med sin familj flyttade från Bålsta till By, gav sig inte. Han har under denna tid arbetat för att hitta en lösning så att Byborna ska kunna fylla sina tankar på hemmaplan.
- Vi gav oss den på att fortsätta, säger han, och fortsätter:
- Jag har lagt stora pengar på att återupprättat servicen till Byborna.

Nya leveranser

Och på slutet har saker hänt fort. Under onsdagen blev det klart med att han kommer att ansluta sig till Bilisten, och han kunde åter få leveranser med bensin och diesel. Och för Byborna går det nu att åter kunna tanka sina fordon hemma i By.
I och med att det gått fort fram har inte allt hunnits med, och all utrustning inte kommit på plats. Förnärvarande går det enbart att betala med kontanter eller bankkort. Men så fort som möjligt ska det även att gå att betala med Bilistenkort.

Livsmedel

Det är inte bara drivmedelstillgången som Roger Carlsson ordnat för byborna. By har även fått en egen livsmedelsbutik i och med att han även anslutit sig till ICA-kedjan Nära Dej. Och kan fortsättningsvis servera både fordon och människor med bränsle i olika former.
MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons