Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för det första mötet om lokala serviceplaner

/

Annons

Södra By blir först ut i Avesta kommun med möte om lokala serviceplaner. För de boende blir det nu en möjlighet att säga vad de tycker om och vill med sin ort. Moderator för mötet blir Per Fontin som har erfarenhet från liknande möten på andra orter runt om i Dalarna.

Länsstyrelsen har gett kommunerna runt om i Dalarna en möjlighet att samla befolkningen på de mindre orterna för en diskussion om orten och om de förutsättningar man har. Arbetet är ett sätt för att kunna utveckla en lokal serviceplan. Avesta kommun startar nu detta arbete med ett inledande möte för södra By i By sockenstuga på onsdag kväll. Under nästa år kommer man även att besöka Horndal och Fors. Dessutom kommer det att arrangeras uppföljningsmöten där diskussionerna ska fortsätta.

En dörr öppen

Man har i detta skede valt att inte ta med Skogsbo, Karlbo och Krylbo som ligger i omedelbar närhet av Avesta tätort. Carina Emtebrink håller dock en dörr öppen för dessa. Detta om det visar sig att de inledande mötena blir lyckade så kan det även bli aktuellt att gå vidare och då med Skogsbo, Karlbo och Krylbo. För det krävs dock ett politiskt beslut.
- Vi måste dock börja någonstans, säger hon
Debattledare blir Per Fontin och han kommer att få sällskap av kommunens förvaltningschefer och politiker.
Carina Emtebrink hoppas på att dessa möten ska leda till kreativa diskussioner. Dels är tanken att man ska göra en nulägesanalys av vad som finns på orten, men också vad innevånarna önskar mera av.

Bilaga

Tanken är att förvaltningarna sedan ska jobba vidare med de idéer som läggs fram, och de ska även ingå i den lokala serviceplan som ska tas fram.
Carina Emtebrink säger att hon helst ser att de lokala serviceplanerna blir en bilaga till kommunens översiktsplan. Anledningen till detta är att serviceplaner lättare då kan uppdateras och hållas mer levande.


MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons