Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD besökte söndagens bakluckeloppis vid Rembostugan

Annons

En gång i månaden är det bakluckeloppis vid Rembostugan. DD gjorde ett besök under söndagen och hittade sista boken i Vilhelm Mobergs utvandrarserie, i en fin gammal utgåva, för fem kronor.
- Ja, inte tjänar man särskilt mycket pengar på att stå här. Det är mer en social grej, förklarade Monika Wärnberg, som hade lastat husbilen full med grejer som hon sålde.

- Alla tittar, men få köper något. Man blir lite trött, skrattade Teresa Jansson från Västerås, som sålde saker vid ett av stånden tillsammans med sin man, Ingvar.
- Det är saker som man vill bli av med. Ingen vill ha dem.
Bland sakerna på bordet fanns bland annat ett tiotal gamla väckarklockor. Trots att försäljningen gick sådär var hon på bra humör. De hade i varje fall sluppit regnet.

"Ett sätt att umgås"

Carina Ragnarsson, även hon från Västerås, hade kommit till Rembostugan med husbil.
- Jag åker runt till flera platser och säljer. Det är mest för gemenskapen. Min väninna står också här, sa hon och pekade på husbilen bredvid.
- Det är ett sätt att umgås, fyllde väninnan, Monika Wärnberg, i.
- Man känner ju igen de flesta här. Jag skulle tro att runt 70 procent av de som står här är sådana som åker runt till fler platser.
På kvällen skulle de grilla och ha trevligt, berättade de.

Veteranmarknad

Man hinner även med att se en hel del av trakten, förklarade Monika Wärnberg.
- Igår var vi in till Säter och gick på restaurang. Gubben fyllde år. Han ligger och sover härinne i husbilen nu. Han gillar veteranmarknader bättre, då går han i gång, säger hon och berättar att den 16 augusti blir det veteranmarknad vid Rembostugan.

MARKUS HOLDO

Mer läsning

Annons