Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division ett och kvalmatcher måste bokas om

Annons

Kopparhallen är stängd.
I samband med den gångna helgens matcher uppstod en vattenskada som nu tvingat kommunen att stänga hallen.
Ett 20 kvadratmeter stort hål i golvet har sågats upp för att golvet ska torka upp.

Läckan uppstod på lördagen, då en bricka runt ett av de hål som håller handbollsmålet på plats, skulle skruvas fast.
- Den här brickan har vi haft bekymmer med. Den har suttit lös förut, säger handbollsföreningens kanslist Anja Brihler.
Denna gång tog man en längre skruv för att få fast brickan - med följd att skruven gick rakt igenom ett av de många rör som går under golvet och förser hallen med värme.
Vatten steg upp på golvet men torkades bort. Matchen genomfördes och hallen stängdes.

Vattnet sprutade

På måndagen upptäcktes dock vatten på hallgolvet, och när personal kom för att granska skadan och man skruvade upp den aktuella skruven, så sprutade vattnet.
- Det sprutade ett par meter rätt upp. Vi fick var sin dusch, berättar Anja Brihler som var med vid inspektionen.
Det här fick till följd att golvet bröts upp och skadan inspekterades. I dag har 20 kvadratmeter av golvet frilagts och två stora fläktar går dygnet runt för att det blöta träet ska torka så snart som möjligt.
Den första uppgiften om att det skulle ta 6-8 veckor innan golvet torkat och skadan är åtgärdad, tillbakavisar dock Anders Dickfors från Gamla Byn idag.
- Jag tror att det kan gå på 14 dagar. Får vi bara träet att torka så gör det inget om det ligger vatten kvar på plattan inunder. Vi har så bred luftspalt mellan platta och golv att det torkar av sig självt.
Att luftspalten under golvet är så bred är en följd av att Kopparhallen byggts på en gammal platta som befarades innehålla fukt.

Kilat golv

- Skulle man lagt ett golv på vanligt sätt hade luftspalten bara blivit 2-3 centimeter. Det ansåg vi vara för lite. Nu är spalten upp emot två decimeter. Tyvärr måste vi därmed också ha kilat golvet för att få det rakt.
Det är förmodligen också dessa kilar som medför att golvet ibland kan uppfattas som kupigt, medger Anders Dickfors.
- Det medförde att innebandybollarna inte rullade utan studsade på golvet i början. Men det åtgärdade vi med att höja värmen i luftspalten med en eller en och en halv grad. Då blev en markant skillnad.
Att det fortfarande uppstår blöta gropar som tvättmaskinen inte kommer åt att ta upp, har han inte hört talas om. Att Gamla Byn - som äger Kopparhallen - skulle byta hela golvet i det här läget, menar Anders Dickfors inte kommer på fråga.

Men om nu exempelvis handbollsförbundet inte accepterar den lagning ni nu gör, inför elitseriespelet till hösten, vad gör ni då?
- När den firma som har lagt golvet, och som nog faktiskt lägger alla handbollsgolv i landet, nu kommer upp och tittar till vårt golv nästa vecka säger att lagningen och golvet inte är acceptabelt, då får vi väl fundera på vad vi ska göra.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

FOTNOT: Kopparhallen invigdes i april 2001.

Mer läsning

Annons