Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etableringen av ST1 har flyttats fram

Annons

ST1 är en lågpriskedja för drivmedel som har etablerat sig i Sverige och ska öka antalet stationer. I Avesta kommer en ny automatstation att byggas i Månsbobacke, och den kommer att stå klar att tas i drift under första halvåret 2009.

1995 startade ST1 i Finland och idag finns drygt 260 bensinstationer spridda över hela Finland. ST1svarar för försörjningen av cirka 15 procent av den finska motorbränslemarknaden. 2004 började ST1 att etablera sig i Sverige och har hittills varit etablerade främst söder om Mälardalen. Bolagets målsättning är att utbyggnaden ska ske i snabb takt och inom ett par år ha ett 100-tal automatstationer i drift.

Våren 2009

ST1 är även på väg att etablera sig i Avesta. Paul Hammergren, vd för ST1 Sweden AB, säger att man köpt en tomt invid Månsbobacken.
- Det är den gata som har den högsta trafiken i hela Avesta, förklarar han och säger att man tittat på trafikflöden när man valt att lägga den nya bensinstationen just där.
Tanken från början var att man skulle ha påbörjat bygget redan detta år, men att man nu valt att flytta fram till våren 2009 istället och som det ser ute i dagsläget ska bensinmacken stå klar under första halvåret 2009.

Automatstation

En av anledningarna som Paul Hammergren anger till att man flyttat fram tidsplanen är att man vill se vilken mer verksamhet som kommer att etableras till området, och att han gärna ser att det också blir något som lockar folk. Men också med tanke på det säkerhetsavstånd som en bensinstation behöver.
Däremot säger han att de för deras del hittills inte märkt någon skillnad till följd av den rådande krisen på finansmarknaden.
Den bensinstation som ST1 ska bygga är en automatstation med pumpar för diesel, bensin och etanol.
- Vi har märkt en ökad försäljning av etanol, säger han.MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons