Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen skadades vid dramatisk biljakt i Avesta

Annons

En Avestapolis drog sitt tjänstevapen och sköt sönder ett bakdäck och ett framdäck för att rädda sin kollega från att skadas och för att få stopp på den 39-årige drogpåverkade förarens fortsatta färd.
Poliskollegan, som böjt sig in i bilen, hade kunnat skadas allvarligt om föraren getts en chans att åka i väg.

Vid midnatt på fredagskvällen blev, utan föregående anledning, en polisbil påkörd snett bakifrån vid två tillfällen av en bilförare. Det hände vid Shell-macken vid Dalahästen intill riksväg 70 i Avesta.
Polisen tog upp förföljandet av den flyende bilisten.
Man befann sig nere på Koppardalsvägen när den undflyende bilisten plötsligt hade vänt och körde rätt mot polisbilen. Den här gången blev det en frontsmäll.
När bilarna blev stående en stund hoppade en av poliserna ur, rusade fram till den ensamme föraren och böjde sig in genom sidrutan för att gripa mannen.

Drogpåverkad

Föraren försökte då påbörja backning för att komma i väg. Den andre polismannen sköt då sönder ett fram- och ett bakdäck med tjänstevapnet för att få stopp på bilen och rädda kollegan från att skadas.
Föraren visade sig vara en 39-årig drogpåverkad man, hemmahörande i Surahammar och tidigare känd av polisen.
Mannen är nu anhållen och misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt narkotikabrott.
Som genom ett under kom ingen person till skada under biljakten eller gripandet.

BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons