Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Olovskolans kabaré utspelar sig på Hilton Hotel

Annons

De har vistats i Vilda Västern, på lasarettet, i skolmiljö och på regementet.
Nu får Johan Olovskolans niondeklassare spela ut sin kreativitet, sina komiska färdigheter och musikaliska talanger på hotellet.
Hillton Hotell.
Det är nämligen namnet på årets kabaré på Johan Olovskolan i Horndal.

För manusförfattaren, regissören och entusiasten Lars Höglin blir det här femte uppsättning på skolan och den 36:er föreställningen totalt sett på skolan.
-- Jag har världens roligaste jobb! Även om det är jobbigt just nu. Men det är så fantastiskt kul med ungdomarna, och man får så mycket igen.
Sedan snart 40 år tillbaka är det tradition att Horndals sista högstadieklass ska göra en kabaré. I år är inget undantag, även om det är en av de minsta uppsättningar som agerat.
Årskullen är liten och några elever har dessutom valt att plugga denna temavecka där ingenting är sig egentligen likt på Johan Olovskolan. Hela skolans schema är omkastat och en mängd olika aktiviteter arrangeras. Inte minst för att ge plats och tid för niornas skådespeleri. Resultatet kommer alla skolkamrater att få se med början på fredag och även tillresande skolor.
Idag, torsdag, är det generalrepetition med traktens PRO:are som publik.
-- Hur många vet vi inte. Men vi spelar för dem som kommer.
Som vanligt är det en förvecklingshistoria som varvas med musik och dans.
I år står hela historien fokuserat kring Hillton Hotell. Ett hotellnamn som Horndalsborna Harry Hansson och hans Hilda antar för att locka fler gäster. Av bara farten byter de själva namn också varför barnen får namnet Nick och Paris!
Paris värnar bara sin lilla hund och har inte alls förståelse för affärer när hon ombeds ta hand om en butik. Pengar vet hon inte vad det är.
I spelet finns givetvis också en person som smyger omkring och utger sig komma från firman Bush Bush Bush men som bara bemöts av Usch.
Också familjens moster Ebba har också en viktig roll.
Det här är som vanligt en opretantiös föreställning med glädje och kamratskap som ledord.
-- Det här är riktigt kul, tycker rollfiguren Georg Fager. Allt är kul. Men det roligaste är nog stämningen.
Några andra av ungdomarna tycker också att det är jättekul att spela teater.
-- Sångerna är kul. Svårast är att lära sig alla replikerna och tajmingen.
Som i alla goda och roliga sagor löser sig allt. Så också vad gäller Hillton Hotell. Riktigt hur ska dock inte DD avslöja, som fick vara med om en repetition. Då fanns ännu inte alla kulisser klara utan bildlärare Pernilla Nyman låg på knä och målade.
-- Jag har hört alla replikerna. jag kan dem snart utantill. Det ska bli roligt att få se dem också.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons