Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Eriksson lämnar Avesta för en tjänst i Borlänge

/
  • Kerstin Eriksson lämnar nu jobbet som DD:s lokalredaktör i Avesta, för en tjänst på DD:s redaktion i Borlänge. Hon ersätts av...FOTO: BERIT DJUSE
  • ... DD:s lokalredaktör i Hedemora, Mikael Eriksson, som i sin tur ersätts av...FOTO: KERSTIN ERIKSSON

Annons

Efter drygt ett kvarts sekel byter Kerstin Eriksson jobb. I alla fall tillfälligt.
Från och med i dag kommer hon att jobba på Dala-Demokratens redaktion i Borlänge.
- Jag kommer att sakna alla människor i Avesta, säger Kerstin.

Det blir ett byte av DD:s lokalredaktör i Avesta. Efternamnet är detsamma, men Kerstin kommer att bytas mot Mikael. Kerstin Eriksson styr kosan till Borlänge, efter drygt 25 år som redaktör i Avesta.
- Det ska bli en ny utmaning! Det var vissa organisationsförändringar som ledde fram till detta. Den här lösningen är i första hand i ett halvår, är det sagt, säger Kerstin.

r Vad ska du göra i Borlänge?
- Jag ska jobba som skrivande arbetsledare, både fördela jobb och fortsätta skriva själv. Men jag kommer att bo kvar i Avesta och pendla med tåg till och från Borlänge. Så folk kommer att se mig i Avesta ändå, säger Kerstin Eriksson.

r Vad kommer du att sakna mest från Avesta?
- Alla människor som jag har lärt känna under de här 25 åren. Det kommer nog att bli frustrerande att gå ut på stan och inte känna igen någon. Här i Avesta behöver jag bara sticka näsan utanför dörren så är det någon som säger ”Hej!”. Men jag kommer att behålla mitt mobilnummer, så jag hoppas att folk kommer att ringa till mig i stället, säger Kerstin.

- Bra lösning

Nu kommer i stället avestabon Mikael Eriksson, som tidigare har jobbat som DD:s lokalredaktör i Hedemora, att axla Kerstins mantel. Mikael ersätts i sin tur av Pär Sönnert.
- Det känns jätteskönt att det blir Micke som tar över efter mig i Avesta. Det är en bra lösning, säger Kerstin Eriksson.

PÄR SÖNNERT

Mer läsning

Annons